Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 січня 2013, 09:10 Пожежі
На Житомирщині четверо малюків сгоріли у хаті
На Житомирщині четверо малюків сгоріли у хаті

Вогняна трагедія на Житомирщині. У Красносілці, Овруцького району, в пожежі загинуло четверо малюків. Найстаршому було шість років, а наймолодшому - майже два. Діти залишилися в будинку під наглядом тітки, яка на двадцять хвилин пішла до себе додому. Коли повернулася - хлоп'ят живими не застала. Рятувальники, котрі прибули на місце, виявили лише чотири обгорілі тільця.

Мама й бабуся поїхали до Овруча, батько був на роботі. За дітьми мала наглядати тітка. Та жінка подалася додому. В цей час оселя з малюками загорілася.

Лариса, тітка загиблих дітей:

- Бігом побігла туда. Як я прибігаю, там уже все горить. Я бігом вікна вибивать. Почала кричать, один чоловік прийшов, вибив тоже одне вікно. Заліз в хату, а в двох комнатах послідніх не було дітей.

Рятувальники в цілковито вигорілій кімнаті виявили тільця чотирьох хлопчиків. Найстаршому було шість, найменшому - два рочки. Вочевидь братики намагалися врятуватися, та двері були зачинені. 

Сергій Тимошенко, керівник служби цивільного захисту в Овруцькому районі Житомирської області:

- В ході гасіння було виявлено трупи чотирьох дітей. Встановлено, що діти були 2006, 2007, 2010 та 2011 років народження. На момент виникнення пожежі діти були самі.

Олександр Пилипчук, керівник варти пожежної частини м. Овруча:

- В ході гасіння пожежі нами було знайдено чотири трупа. Три з них були при вході, а четвертий правіше, під ліжком.

Двадцятивосьмирічна мама, яка нині вагітна, й бабуся твердять: дітей завжди пильнували. З дому дорослі поїхали лише за годину до трагедії.

Валентина, мати загиблих дітей:

- Не часто, як залишала, то я до сестри приносила їх. Самих їх не лишала, або мама була.

Віра, бабуся загиблих дітей:

- Або я була в їх. Я була часто. Десь вони їдуть, то я була, або в Лариси ось, приносила Валя їх сюди.

Жінки тепер кажуть - зайнятися могло від печі. Така ж версія і в рятувальників. Пожежники зазначають: трагедії не сталося б, якби піч своєчасно відремонтували, а малюків не покинули самих у зачиненій оселі.