Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 січня 2013, 22:20 Пожежі
В Києві горів будинок, де мешкав Булгаков
В Києві горів будинок, де мешкав Булгаков

Надзвичайна пригода - в історичному районі Києва, на Андріївському узвозі: там горів будинок, де колись мешкав Михайло Булгаков. Працівники піцерії та офісів не постраждали, натомість споруду серйозно пошкоджено. Аби загасити вогонь, МНСівцям довелося ламати благеньке перекриття між поверхами.

Містяни твердять - з цією старою будівлею останнім часом щось коїться. Нещодавно тут був потоп - коли орендарі залили нижній поверх. Сьогодні ж спалахнула пожежа. Одразу й не здогадалися, що зайнявся дах.

- Я думала, кто-то прошел и палочкой, как ее, ну та, что пахнет, и даже не подумали, что это дело.

- В нас тут тільки запах був. Ми замітили, що запах такий сильний. Між собою поговорили, що щось десь горить, і побачили, що пожежні їдуть, і все.

МНСівці прибули за лічені хвилини, бо рятувати від вогню треба було не просто будинок, а пам'ятку архітектури, де свого часу мешкав Михайло Булгаков. Аби приборкати полум'я, рятувальникам довелося ламати перекриття між поверхами.

- Де-то угольок ще тліє, балка. Так що щас ми розбираєм, аби добраться.

МНСівці діяли двома командами: одні рятували людей, інші - гасили полум'я. Зі стихією впоралися менш ніж за годину. На щастя, жертв і постраждалих серед людей немає. А ось старовинний будинок дуже пошкоджений. Чому зайнялося - з'ясовують.

Андрій Онищенко, помічник керівника відділу ГТУ МНС у м. Києві:

- Наразі працює оперативна група Головного управління разом з компетентними органами щодо визначення даної пожежі.