Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 грудня 2012, 23:46 Пожежі
В Харкові вибухнув газовий балон, четверо загиблих
В Харкові вибухнув газовий балон, четверо загиблих

Четверо загиблих, одинадцятеро постраждалих - ще одна надзвичайна пригода в Харкові. В неділю ввечері в багатоповерхівці пролунав вибух. За попередньою версією, трагедію спричинив побутовий газовий балон, занесений у квартиру з морозу.

Вибух на десятому поверсі житлового будинку почули мешканці всього району. Полум'я охопило три поверхи, люди з вікон благали про допомогу. Одна з жінок у паніці вистрибнула з вікна з дітьми - донькою семи років і немовлям. Мати і хлопчик - розбилися. Дівчинка була ще жива, її довезли до лікарні.

Світлана Горбунова-Рубан, заступник Харківського міського голови:

- Позже, вечером, умерла девочка из этой же семьи. Семи лет. В реанимации. В связи с тем, что она получила тяжелые ожоги и травмы. И сейчас в реанимационном отделении из этой же семьи находится 13-летняя девочка. Отец жив. 

Коли рятувальники загасили вогонь, у квартирі - епіцентрі вибуху - знайшли ще одну загиблу - 40-річну жінку. Вже з'ясували - рвонув газовий балон, якого напередодні додому приніс голова родини. Самого чоловіка в мить трагедії вдома не було.

Геннадій Кернес, Харківський міський голова:

- То, что этот газовый баллон занес отец, который остался жив, и то, что он потерял семью, и то, что он его собирался утром увезти на дачу - я думаю, этому оценку пусть дает следствие.

Тепер будинок обстежують комунальні служби. Вони з'ясовують - наскільки пошкоджена багатоповерхівка і чи не буде руйнації.

Володимир Юрченко, керівник управління цивільного захисту м. Харкова:

- Перекрытия между 9, 10 и 11 этажом имеют деформацию. И наружные панели тоже имеют следы деформации.

У будинку від'єднані газ, вода, опалення. На сходах і стінах замерзла вода з гідрантів, якими пожежники заливали вогонь, та розірваних радіаторів опалення - в Харкові сьогодні мінус 15. Тимчасовий притулок людям, які втратили дах над головою, надав найближчий готель.