Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 листопада 2012, 21:45 Пожежі
Мати з сином загинули у пожежі на Тернопільщині
Мати з сином загинули у пожежі на Тернопільщині

Двоє людей загинули під час пожежі у приватному будинку на Тернопільщині. Мати та син лягли спати, а вдосвіта полум'я в їхній оселі помітили сусіди.

Пожежу в одноповерховому будинку своїх сусідів мешканці села Ліз побачили близько шостої ранку. Люди кажуть: язики полум'я вже вирували на даху. І годі було второпати, що сталося, адже близько року обійстя було без світла й газу - за несплату. 

- Папіроси тут не курять, світла нема, нічо не могло таке статися.

Селяни підбігли до будинку, утім, зрозуміли - самі пожежі не приборкають. Тож викликали рятувальників. Ті почали гасити полум'я, і зайти всередину одразу не могли.

Володимир Климчук, співробітник Вишнівецького РУ МНС:

- Ми не мали змоги з самого початку обстежити кімнату, в якій безпосередньо займання було, тому що завал стелі був і досить велика температура була.

Лише за годину пожежникам вдалося загасити полум'я. Тоді вони увійшли до будинку й натрапили на трупи.

Володимир Климчук, співробітник Вишнівецького РУ МНС:

- Ми збили полум'я, і коли почали розбирати завали, було виявлено спочатку матір його, яка посередині кімнати знаходилась, і вже далі на сході було виявлено сина, досить пошкоджені тіла були, впізнати практично неможливо.

У цій пожежі загинули п'ятдесятип'ятирічна господиня та її 34-річний безробітний син. Односельці розповіли - обидвоє полюбляли випити, горілку купували на пенсію жінки. Вона неодноразово нарікала родичам на сина-ледаря.

Родичка загиблих:

- Я просила скільки раз, я матері казала, не можеш ти з ним бути, їдь до мене, просила, ніби, ай поїду, покину самого, буде ще гірше.

Експерти поки що розглядають дві версії: порушення правил пожежної безпеки під час користування грубкою або ж куріння в ліжку.