Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 листопада 2012, 23:09 Пожежі
У Рівному пожежники проводять навчання з безхатьками
У Рівному пожежники проводять навчання з безхатьками

З наближенням зими рятувальники б'ють на сполох, бо з холодами ще й побільшає пожеж у підвалах і на горищах. Займається, зазвичай, через  безхатьків. Тож рівненські вогнеборці вирушили до безпритульних із профілактичними бесідами.

Перша зупинка - оця багатоповерхівка на вулиці Грушевського. Її мешканці кажуть - у місцевих підвалах завжди гріються безхатьки. І вряди-годи сюди викликають рятувальників.  

Антон Маняк, мешканець м. Рівного:

- Частіше всього вони там засипали і горіли матраси, шуби. Виносили їх звідси, витягували, пару раз їх самих виносили, одного разу не вспіли. В сусідньому будинку так само не вспіли винести.

За кілька хвилин зустрічаємо Сашка. Чоловік розповідає: безхатьки не живуть, а виживають. Надто взимку, коли надворі мороз. Тож від горілки відмовитися не можуть.

Олександр, безхатько:

- Не буду грішити. Не тільки цим грієшся. Якщо на Педінституті аж сивий від того інія і живе, і  виживає, і утром іде чаю поп'є, горілочки добавить. І все нормально. Так люди живуть. Годами живуть.

Утім такий спосіб життя Сашка і його приятелів для рятувальників справжній клопіт.

Олександр Ребров, керівник пожежної частини м. Рівного:

- У зв'язку з настанням холодів безхатченки постійно перебувають у підвалах. Це призводить до того, що вони палять, використовують свічки, призводить до пожеж, задимлення будівель. Є загроза для мешканців будинку і можливо, навіть призводить до жертв.

Продовж останнього місяця в рівненських підвалах займалося двічі. З початку року - більше двадцяти разів. Причини загорянь пояснює Сашко. Він не раз опинявся в такій ситуації.

- Випив, закурив. Було.

- А що ви робили?

- МЧС приїхали.

Прогнавши ностальгію за минулим, коли мав родину й постійну роботу, безхатько вирушає шукати пляшки, метал та інший непотріб, на якому можна хоч трохи заробити. А рятувальники - далі пояснювати та застерігати.