Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 листопада 2012, 21:34 Пожежі
У столиці підпалили ресторан, двоє загиблих
У столиці підпалили ресторан, двоє загиблих

Елітний ресторан вигорів дотла в центрі Києва, під аркою Дружби народів. Наслідки пожежі вражають: двоє людей загинули, а власники зазнали мільйонних збитків. Правоохоронці підозрюють, що заклад підпалили.

Ресторан "Аура" поблизу арки Дружби народів зайнявся пізно вночі. Стихія нищила все на півтисячі квадратних метрів. Незабаром пролунав потужний вибух.  

З вогнем боролися шість десятків пожежників, попри те загасили лише вдосвіта. Зі слів МНСівців, це щастя, що рвонув лише один балон із газом - у приміщенні ж їх було майже 30. Якби вибухнули й вони, то невідомо, чи встояла б арка Дружби народів. А у столичній прокуратурі вже називають причини займання - ресторан знищили невідомі палії.

Віталій Харченко, прокурор Печерського району м. Києва:

- До приміщення ресторану Аура через службовий вхід вірвалися четверо невідомих осіб в масках, які, погрожуючи предметом, схожим на вогнепальну зброю, наказали особам, які перебували у цьому приміщенні, їх було 9 осіб, лягти на підлогу та не рухатись.

Невідомі облили приміщення легкозаймистою речовиною з каністр, підпалили і зникли. Люди залишилися у вогні.

Віталій Харченко, прокурор Печерського району м. Києва:

- Встановлено, що там був один охоронець, 5 працівників, які були найняті, оформляли, займались оформленням декору вночі, та технічний персонал. Коли вони вчиняли цей підпал, вони розуміли, що люди в приміщенні не встигнуть вийти з нього та можуть згоріти живцем.

Працівники почали тікати з охопленого полум'ям ресторану. Та врятувалися не всі.

Марина Семенькова, помічник керівника ГТУ МНС у м. Києві:

- На місці пожежі було знайдено 2 трупи жіночої статі, за попередньою інформацією це працівниці даного закладу.

Віталій Харченко, прокурор Печерського району м. Києва:

- Версії відпрацьовуються, подія повністю встановлюється, встановлюються очевидці цієї події. Проводиться комплекс необхідних слідчих дій, а також розшукових дій. Кримінальне провадження вже розпочато з часу внесення до Єдиного реєстру. Зазначений злочин кваліфікований за статтею 115 - умисне вбивство, частина 2.

Паліїв-убивць активно шукають. За такий зухвалий злочин їх можуть запроторити за грати довічно.