Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 листопада 2012, 23:14 Пожежі
У середмісті Києва згорів будинок
У середмісті Києва згорів будинок

Майже півсотні киян втратили дах над головою внаслідок масштабної пожежі в центрі столиці, неподалік станції метро Арсенальної. Серед ночі зайнялася шестиповерхівка, зведена ще в 30-ті роки минулого століття. 

- Алла, света нет у нас. И у вас нету. А вода есть у вас? А у нас ни черта нету.

Цьому чоловікові пощастило - його помешкання страшна пожежа майже не пошкодила. Каже, тепер не бідкатиметься, що живе на незручному першому поверсі. У його сусідів вище - справжня біда.

Ірина, постраждала:

- Когда мы взглянули в зрачок, все было в дыму, без света и мрак. После чего мы быстро все, что взяли - это паспорт, в чем были и вышли на улицу. Посмотрели со стороны - было все очень мрачно.

Василь Миколайович, мешканець м. Києва:

- Разбудил всех своих, вышли на улицу, увидели такой кошмар. Такого в жизни я не видел еще. Вот тут все полыхало. Немного притушили - так с той стороны начало.

Перша бригада рятувальників прибула за 15 хвилин. У будинку вже почав обвалюватися дах.

Руслан Зайченко, заступник керівника відділу ГТУ МНС України в м. Києві:

- По прибуттю до місця виклику було встановлено, що пожежа виникла в квартирі на 6 поверсі. Було дуже багато факторів, які заважали гасінню - багато автомобілів були припарковані біля житлового будинку. Не було можливості підїхати.

Битва з вогнем тривала до ранку. Дерев'яний дах і трухляві перекриття згоріли швидко й дотла, тож знищено більше десятка квартир.

Ірина, постраждала:

- Чтоб вы понимали - со всей квартиры одни угли. В коридоре остался каким-то образом один шкаф входной, и все. Стен нету, потолка нету. Документов нету, одежды нету, ничего не осталось.

Погорільці кажуть - тепер залишається дякувати Богові, що у вогні ніхто не постраждав. А ще шоковані люди намагаються збагнути, хто ж запустив до них червоного півня. 

- Видели вспышку с чердака, со средины здания от второго в сторону первого подъезда.

Галина Валентинівна, постраждала:

- Мы пошли нюхать все двери. И одна дверь с этой стороны пахнет дымом. И что-то там бухает. Тут выскакивает сосед с нижней квартиры в одном халате и в тапочках. Я говорю, что происходит? - Я камин зажег.

Причини займання будинку на Мазепи мають назвати фахівці зі спеціальної комісії, що зранку працюють на згарищі. Столична ж влада тепер переймається долею майже півсотні людей, що втратили дах над головою. Частину з них вже розселили у місцевих готелях.