Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 жовтня 2012, 23:19 Пожежі
Через несумлінного сусіда ледь не згоріли кияни
Через несумлінного сусіда ледь не згоріли кияни

У Києві МНСівці гасили пожежу, що ледь не знищила кілька квартир у багатоповерхівці. Спалахнуло в Деснянському районі на вулиці Волкова. Сусіди припускають: господар підпалив свою оселю навмисне, аби не сплачувати багаторічних боргів за комунальні послуги.

Оксану від загибелі врятував випадок - її розбудив телефонний дзвінок сина.

Оксана, постраждала:

- Проснулась в дыму, может быть, если бы не позвонил, я не знаю, чем бы закончилось. Я встала уже, поняля, что что-то горит. Я кинулась к двери - ключ уже не вставлялся. Оплавилась полностью дверь. Я не могла выйти, как и несколько человек соседей. Мы оказались в западне.

А все тому, що на їхньому поверсі палала квартира. Люди були страшенно налякані, всі кричали, виникла паніка.

- Копоть, черный дым, дышать нечем, спуститься - нет. Электричество отключили. Ну, то есть, было. конечно, жутко, очень. Кричали и били стекла люди. Задыхались просто.

- Выскочила на балкон, смотрю: пожарная стоит и дым валит с той стороны, дым, вообще кошмар был. В горле до сих пор печет.

Вогонь був такої сили, що вхідні двері сусідів почали топитися. Тож вийти в під'їзд було неможливо.

Василь, постраждалий:

- Мы на балкон выскочили. Тут у меня двери загорелись. Попались у ловушку, короче. Отсюда дым, кругом дым, дышать нечем.

Олег Черчукан, керівник Деснянського управління цивільного захисту м. Києва:

- Пожежні працювали в дуже складних умовах, було сильне задимлення як на 8 поверсі, так задимлення у під'їзді і на верхніх та нижніх етажах 7 і 9 поверху.

Сусіди кажуть, що пожежу влаштував сам власник квартири.

Василь, постраждалий:

- И квартиранты были, и баб водил, и бухал. Я гарантию даю, что он подпалил специально. Почему? Потому что он сколько здесь живет - никогда не платил за квартплату. Ему пришла повестка в суд, ну сколько ж присылали, приходили. Ну так он решил избавиться вот, одним махом. Не подумал о том, что соседям сколько натворил делов.

Винуватець пожежі й досі не навідався до своєї оселі, тоді як сусіди всім миром дають лад на поверсі.