Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 жовтня 2012, 22:57 Пожежі
У центрі Києва горіла крамниця
У центрі Києва горіла крамниця

Рятували людей на столичному Хрещатику. Зайнялося в підвалі крамниці-ательє, розташованій на першому поверсі житлового будинку. За кілька хвилин дим оповив усі квартири, що над закладом. Тож рятувальникам довелося терміново евакуйовувати мешканців.

Отак із задимленої квартири МНСівці рятують наляканого хлопчика. Йому одразу надівають кисневу маску. Згодом постраждалого передають медикам. Ледь не задихнулись у власних оселях у самому центрі Києва восьмеро людей, серед них троє дітей. Рятувальники знімали їх з балконів за допомоги пожежної драбини. Зокрема, з четвертого поверху спустили жінку на милицях. Під будинком у цей час чергували чотири швидкі.

- А мы тут, и больные люди в квартире, и астма, такой страх. Спасибо большое.

Зайнялося о дев'ятій вечора, коли мешканці були вдома. Дим так швидко оповив будинок, що люди не одразу збагнули, що палає на першому поверсі. Горить крамниця-ательє.

Павло Розкладій, заступник керівника Печерського РУ Держтехногенбезпеки м.Києва:

- Пожежа виникла в підсобному приміщенні магазину, яий розташований в підвальному поверсі 5-поверхового житлового будинку. Магазин був обладнаний сисемою протипоженої сигналізації, в результаті виникнення пожежі спрацювала система пожежної сигналізації.

Нікого з працівників крамниці у приміщенні вже не було. Тож чому зайнялося - з'ясовують МНСівці. 

Павло Розкладій, заступник керівника Печерського РУ Держтехногенбезпеки м.Києва:

- Причиною пожежі могло стати коротке замкнення вводного електрокабелю до електрощита.

Нині власники ательє підраховують збитки. Усе майно, що було всередині, пошкодив не лише від вогонь, а й дим.