Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 вересня 2012, 21:53 Пожежі
В Одесі горіла триповерхівка
В Одесі горіла триповерхівка

Масштабна пожежа сталася в житловому будинку в Одесі. Зайнялося на даху триповерхівки, потім вогонь перекинувся на горище та квартири. Евакуйовували мешканців за допомоги висувних драбин і рятувальної мотузки. Більше сорока людей залишилися без даху над головою.

Пожежа спалахнула опівдні в історичному районі Одеси, на Молдованці. Вогонь швидко поширився, і вже за кілька хвилин палало кілька поверхів. Більше двадцяти мешканців опинилися в пастці.  

Любов Ісакова, постраждала:

- Слышу запах гари, вышла, горит входная дверь на общий балкон, выйти я уже не могла, соседей моих никого нет дома и я тушила сама и вот, чтоб выйти, но я так и не могла выйти, пока не приехали пожарники.

Евакуйовували людей через вікна та балкони. Чи не найтяжче витягали із задимленого приміщення паралізованого чоловіка.

Знадобилася і допомога лікарів.

Анжела, Капустенко, постраждала:

- Соседку одну, мы знаем, скорая увезла, потому что она, тетя Галя, она на третьем этаже, у неё тоже квартира сгорела, её увезла скорая, потому что она потеряла сознание.

Мешканці розповідають: зайнялося на другому поверсі.  Далі полум'я під`їздом шугонуло на третій. Гасили масштабну пожежу майже сорок бійців МНС. Швидко приборкати  вогонь їм заважали зачинені металеві двері.

Володимир Судак, співробітник ГТУ МНС в Одеській області:

- Снутри на металлическую щеколду была закрыта металлическая решетка, и двери металлические сплошные, поэтому попасть сразу именно в горящее помещение пожарным подразделением просто не было возможности.

Їх довелося розпилювати. Окрім того, під час гасіння пожежі перекрили рух трамваїв. Чому спалахнуло тепер з`ясовують експерти.