Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 серпня 2012, 23:07 Пожежі
Асоціальний спосіб життя спровокував пожежу в столиці
Асоціальний спосіб життя спровокував пожежу в столиці

Два життя забрала пожежа у столичній 9-поверхівці. Зайнялося у квартирі, де мешкала дивакувата літня жінка. Вона загинула у вогні разом зі знайомим.

Густий дим з вікон квартири на останньому поверсі побачили сусіди. Вони і викликали рятувальників. Двері пожежникам ніхто не відчиняв - довелося їх ламати. У коридорі натрапили на тіла жінки і чоловіка. Зайти до кімнати було неможливо. Власниця оселі забила її мотлохом заввишки 1,5 метра.

Володимир Беднарчик, керівник Деснянського РВ Держтехногенбезпеки м. Києва:

- Там квартира, скажем, назвати її квартирою дуже важко, житлове приміщення, бо більшість людей розуміє - квартира - це там, де живуть люди, а це було більше схоже на смітник.

Через це гасити полум'я було вкрай складно. Приборкавши займання, рятувальники ще кілька годин викидали з вікна обгорілі речі. Загибла - 1941 року народження. Сусіди називають її дивакуватою самітницею.

Володимир Беднарчик, керівник Деснянського РВ Держтехногенбезпеки м. Києва:

- Як розповідав майстер ЖЕКа, що на інструктажі, коли вони приходили, вони двері не відчиняли, відмовлялися спілкуватися, навіть в бесіді біля будинку, коли вони спілкувалися, люди вели себе неадекватно, вели такий образ життя, що по смітниках зносили сміття, зносили весь непотріб у хату.

Ірина, сусідка:

- Она была женщина со странностями, но никому вреда не приносила, не пила, не курила, пьяных тут никогда никаких не было. Но со странностями, она много лет не работала, соседей к себе она тоже никого никогда не запускала, даже если мы встречались и она открывала дверь, предположим, и мы идем, она тут же дверь захлопывала.

Загибла спадкоємців не мала. Тож уже зранку комунальники почали звільняти квартиру від непотребу. Усе скидали з балкона на очах ошелешених сусідів.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Увесь цей мотлох самотня старенька жінка роками збирала у своїй однокімнатній квартирі. Аби звільнити її від усього цього, працівникам ЖЕКу знадобилось більше шести годин.

Попередня причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Утім, до загибелі людей призвів саме їхній спосіб життя. Рятувальники кажуть, якби оселя не була завалена мотлохом, вогонь не поширивсь би так швидко.