Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 липня 2012, 21:29 Пожежі
У центрі Києва сталася пожежа
У центрі Києва сталася пожежа

Пішла на ринок і лишилася без даху над головою. У центрі Києва згоріла двокімнатна квартира. Постраждалих немає. Проте збитків - на тисячі гривень.

Густий чорний дим видно було здалеку. Горіло на 12 поверсі. Тож люди, що мешкали нижче, не одразу збагнули, яке пекло над ними.

Антон, сусід:

- Я выглянул с балкона, чувствую, тянет гарью. Думал, жарит кто-то что-то. Смотрю, горит. Выглянул - сверху куча дыма.

Імовірно, зайнялося на балконі. Вогонь швидко з'їдав пластикові вікна і поступово перекидався на сусідні помешкання. Палаючі рештки падали донизу.

Тож пожежникам довелося рятувати від стихії й перші поверхи. Складно було працювати й біля осередку займання. Господарів удома не було. Проте, помешкання оберігали двома міцними дверима.

Руслан Зайченко, заступник керівника відділу ГТУ МНС м. Києва:

- Довго відкривали двері, тому що там двоє дверей, поки розрізали бензорізом, то вогонь встиг розпоширитись. Під час пожежі ніхто не постраждав. Було задимлення, деякі мешканці самі покинули приміщення квартир, а деяких наші вогнеборці.

Їдкий дим заповнював й інші помешкання. Людей всередину не пускали. Дехто з криками проривався на порятунок домашніх улюбленців. І поверталися вже заспокоєними.

- Всё хорошо с собачками, живые, дыма нету, всё нормально.

Не поталанило сусідам згорілої квартири. Кого не закіптюжило, залило водою. Хто компенсуватиме багатотисячну вартість ремонтів - питання відкрите. Власниця згорілого помешкання - пенсіонерка. Та чи винна вона - невідомо. Причину займання з'ясовують експерти.