Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 липня 2012, 22:34 Пожежі
В Маріуполі батьки, рятуючись від вогню, забули доньку
В Маріуполі батьки, рятуючись від вогню, забули доньку

У Маріуполі під час пожежі загинула 12-річна дівчинка. Родина з 5-ма дітьми юрбилася на маленькій дачі. Коли зайнялося в кімнаті - усі були вдома. У паніці дорослі і малеча кинулися тікати та не встигли допомогти середній сестричці.

Мама, тато і п'ятеро дітей від 3 місяців до 15 років. Цю родину в дачному кооперативі знав кожен. Гомін малечі стихав лише ввечері. Тож у розпал спекотного дня ані на жар, ані на крики дітей сусіди спочатку й уваги не звернули.

Євген Чмирков, сусід:

- Крики детские. Ну можно сказать как, привыкли, они тут бегают, понимаете? И не обратили внимания. Уже вышел - пламя охватило все.

У паніці дорослі та діти вибігли з будинку. Вже на вулиці збагнули - всередині лишилася 12-річна Світланка. Утім, зарадити дитині не міг ніхто - за секунди 40 квадратів будиночка вже повністю жерло полум'я. Швидко примчали пожежники, але увійти до пекла не могли і вони.

Любомир Бусько, керівник відділу ГУМНС у Донецькій області:

- По прибытию подразделений по внешним признакам наблюдалось интенсивное горение одноэтажной дачи размером 6 на 7. Частично было призведено обрушение деревянной кровли. 

Дві години боролися із вогнем рятувальники. Лише згодом у руїнах відшукали тіло загиблої. Шоковану 32-річну мати і двох старших дівчаток із чадних отруєнням забирає швидка. Фахівці тим часом визначають місце займання - версій не розголошують, утім місцеві їх впевнено озвучують.

Михайло Фідосов, сусід:

- Перебои с электричеством бывают очень часто и проводка везде старая. То есть председателю нужно выписать, пускай меняют, им люди деньги платят . По технике безопасности положено менять проводку, я сам электромонтер просто. 

Правоохоронці вже з'ясували: багатодітна мати - мешканка іншого села. Тож наразі шукають відповідь на ще одне питання - що змусило велику родину покинути домівку і тулитися на крихітній дачі.