Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 липня 2012, 21:45 Пожежі
На Луганщині згоріли живцем троє працівників нелегальної копанки
На Луганщині згоріли живцем троє працівників нелегальної копанки

Згоріли живцем. На Луганщині в нелегальній копанці загинули двоє гірників. Горе сталося о другій ночі у Краснім Лучі. Міліція тепер шукає власника штольні.

Що в цій копанці поблизу шахти "Княгиненської" ще вчора видобували вугілля - нічого не нагадує. Вхід хтось завалив. Зникла й великовантажна техніка.

А ще напередодні тут працювало троє гірників. З ними був і господар копанки. Нещастя сталося тоді, коли почали заправляти бак трактора. Ним тягли з-під землі вагонетки з нарубаним вугіллям.

Ігор Загородній, в.о. керівника Краснолуцького РВ міліції:

- По предварительным данным возгорание произошло из-за неосторожного обращения с горючесмазочными материалами, которые неожиданно вспыхнули, то ли в результате курения, то ли в результате образования паров.

Вогонь перекинувся на двох гірників. Третьому поталанило - він стояв осторонь. Правоохоронці припускають - уцілілі добувачі вивезли бідолах якнайдалі від копанки, викликали швидку, а потім утекли. Швидка забрала покинутих обгорілих вуглярів і доправила до реанімації.

Сергій Перепилиця, керівник Краснолуцької міської лікарні:

- Ожоговая травма до 90%, плюс ожоги верхних дыхательных путей. Шансы минимальные. Надеемся на наше врачебное искусство.

Нині міліція розшукує господаря копанки. І правоохоронці, і міські чиновники кажуть - навіть не здогадувалися, що така шахта існує.

Володимир Родченко, секретар Краснолуцької міськради:

- На это место и вообще нет разрешительных документов. Ни на замельный участок, ни на разработку, которыю выдают специализированные министерству органы.

Прокуратура за фактом пригоди порушила одразу дві кримінальні справи: недотримання правил пожежної безпеки та нелегальне видобування вугілля.