Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 липня 2012, 22:57 Пожежі
В Одесі психічно хворий чоловік влаштував пожежу
В Одесі психічно хворий чоловік влаштував пожежу

Горів багатоквартирний будинок в історичному центрі Одеси. Зайнялося вночі, в оселі, де був 42-річний психічно хворий чоловік. Він намагався самотужки загасити полум'я, та марно. Пожежників викликали вже сусіди, які почули сморід диму.

Квартира, де розпочалася пожежа - суцільна кіптява. Вигоріли стіни, підлога, особисті речі та техніка. З самого ранку залишки розбирають працівники ЖЕКу.

Марія Денисюк, працівниця ЖЕКу:

- Крышу разбираем, потолок обвалился, собираем мусор, гребём.

На згарищі своєї оселі розшукує бодай щось уціліле її власниця. Тетяна каже, лишився тільки одяг, що на ній. Як зайнялося - жіночка була на роботі. Про лихо дізналася вже згодом, коли сина забирала швидка.

Тетяна Статлер, постраждала:

- Он постоянно на лекарствах, под наблюдением, у него психическое заболевание, он пострадал, потому что у него обгорела голова, одна нога и 2 кисти рук, он пытался чем попало, видимо, тушить, в шоке выбежал. 

Обпікся чоловік, коли самотужки гасив полум'я. Що спричинило загоряння - напевно не знає.

Вадим Статлер, постраждалий:

- Электроплитка, видимо.

- У вас была включёная электроплитка? 

- Может, замыкание получилось.

Приборкували полум'я 9 пожежних машин. Утім вогонь, що миттєво охопив очеретяні стіни, завдав шкоди сусідським оселям та майже цілковито знищив спільне горище.

Ольга Живаго, постраждала:

- Крыша вся взорвалась, горела, этот шифер там взрывался, короче, сгорела вся крыша, балки перекрытия сгорели, тут пол этого чердака, здесь вот проводка поплавилась.

Причини пожежі з'ясовуватиме слідство. Якщо винним виявиться психічнохворий чоловік, розраховуватися за всі збитки доведеться його матері. Та з огляду на скрутне становище бідолашної, котра годує себе і хворого сина, сусіди кажуть, що позиватися на неї немає сенсу. Люди навіть готові прихистити жінку.