Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 травня 2012, 12:35 Пожежі
Пожежа залишила мешканців Києва без секонд-хенду
Пожежа залишила мешканців Києва без секонд-хенду

Такої тривалої пожежі у столиці рятувальники не пригадують. Вогонь спалахнув близько 12-тої дня на території колишнього таксомоторного парку. Нині тут складські приміщення.

І пожежа залишила мешканців столиці без секонд-хенду. За 5 годин, протягом яких рятувальники намагалися загасити займання, гуртовий склад вживаних речей згорів майже дощенту.

Руслан Зайченко, заступник керівника відділу ГТУ МНС м.Києва:

- В складах знаходились старі речі, іншими словами, секонд-хенд, тому по підвищеному рангу працювало близько 25 відділень пожежної та спеціальної техніки для ліквідації цієї пожежі.

Гасили полум’я майже 6 годин. Адже дістатися всередину, де ймовірно і був осередок займання, вогнеборці не могли. Працівники складів намагалися врятувати частину майна. Однак майже безрезультатно. 400 квадратних метрів приміщень разом з усім крамом згоріли вщент. На щастя, ніхто з людей не постраждав. Що стало причиною пожежі, ніхто не знає.

- Я думаю, ватой этой надуло, воспламенилось.

- А искра-то откуда-то должна быть?

- Но я видел только, как снаружи горело. А снаружи там такая куча мусора горела.

Власники згорілого краму весь час стежили за роботою рятувальників. Однак спілкуватися з журналістами не схотіли.

- Это частная территория, пожалуйста, уйдите.

Поза камерою люди, що тут працюють, розповіли: на складах не лише зберігають секонд-хенд, а й живуть чужоземці, які ним торгують. Можливо, їхні дії і стали причиною пожежі.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Сьогодні на місці пожежі продовжують працювати рятувальники. вони розбирають згорілі конструкції та поливають водою усе те, що може знову зайнятися. Охорона ж складів тепер на їх територію пропускає лише за перепустками.