Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 квітня 2012, 11:54 Пожежі
У Києві пожежні навчають вчителів та школярів
У Києві пожежні навчають вчителів та школярів

У столиці на проспекті Перемоги горіла школа. Полум'я спалахнуло, коли людей у приміщенні вже не було. Утім, після цього інциденту пожежники вирішили нагадати і вчителям, і учням правила поведінки в разі займання.

Спалахнуло на третьому поверсі близько п'ятої години вечора. В цей час у будівлі були лише охоронці. Вони й викликали пожежників. Коли приїхали рятувальники, вже добре горіло. За попередньою інформацією, зайнялося старе дерев'яне перекриття.

Андрій Онищенко, заступник керівника відділу ГУ МНС у м. Києві:

- Про причини та збитки від данної пожежі вираховує експертна група, слідчо-дослідна лабораторія також встановлює причини. 

А поки згорілу будівлю реконструюють. До іншого навчального закладу також завітали пожежники.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Дим та полум'я у школі, на щастя, не справжні. Сьогодні у ролі пожеників себе змогли спробувати як учні, так і вчителі.

У навчальному закладі рятувальники проводять уроки правил поводження з вогнем. Діти й самі розповідають про займання, які бачили за свої дев'ять років.

Володимир, учень гімназії №153:

- В моїх сусідів була пожежа, тому що дорослий чоловік вийшов на вулицю , коли він курив сигару і оставив у свої кімнаті.

Школярам-початківцям - теоретичні знання. Викладачам - практичні. В холі напускають театрального диму. А вчителі показують, як реагуватимуть, коли раптом пожежа буде справжньою. Спочатку тривога.

- Объявляю сигнал тревоги! Пожар!

Далі  - гасять пожежу.

- Тушит.

Учитель фізкультури Сергій зізнається - вогнегасника тримав у руках уперше в житті, однак тепер вивчив, як ним користуватися.

Сергій Юрченко, вчитель фізкультури гімназії №153:

- Потрібно не підходити дуже близько до плям'я, відстань повинна будти не більше ніж півметра, потрібно зірвати чеку, направити шланг і нажати на вогнегасник.

Далі дітей евакуюють надвір, там старшокласники також вчаться приборкувати полум'я. Щоправда, деякі не надто вдоволені - вогнегасники забруднили костюми.

Андрій, учень гімназії №153:

- Действительно очень жалко костюм, но профессия супер, чувствую себя человеком.

Пожежники проводять уроки у школах щороку. Вчать дітей, як поводитися, аби не займалося. А коли лихо таки сталося й вогонь спалахнув, то малюки чітко запам'ятали - куди телефонувати.

- 101, 101, 101.