Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 квітня 2012, 10:31 Пожежі
Дорогу спецавтомобілям: у Рівному штрафували невихованих водіїв
Дорогу спецавтомобілям: у Рівному штрафували невихованих водіїв

У Рівному штрафували тих, хто не пропускає пожежної машини. Державтоінспектори спільно з рятувальниками виїхали на вулиці міста - показати, наскільки водії виховані.

Людмила Усик, кореспондентка:

Найпроблемніше, кажуть рівненські рятувальники, виїхати з пожежної частини. Вона розташована поблизу місцевого ринку, де завжди людно та багато машин.

Кілька секунд - і перша перешкода. Біля базару повно транспорту. У час пік тут і легковикові складно проїхати, про пожежну техніку - годі й казати.

Та тиснява - то не єдина завада водіям спецавтівок. Навіть за увімкненої сирени дорогою рівненські водії поступаються не завжди.

Микола Прокопчук, керівник підрозділу ГУ МНС у Рівненській області:

Під час слідування пожежно-рятувальних підрозділів є такі випадки, що водії ігнорують ці автомобілі, а від цього в свою чергу залежить життя громадян.

Рейд центром міста це ще раз підтвердив. Ось чоловік, що майже пролетів на перехресті. Пояснює - не побачив і не почув сирени. А її рятувальники вмикають задовго до переходу чи перетину вулиць.

Сергій, водій:

Я не побачив, бо там машини, які зупинились на сигнал - із-за тих машин я не побачив. І був таке місце, що і не зупинитись - або він мене бив би або шо. На середині дороги, якби став би, то було б ще хуже. Я вже не міг нічого зробити.

Водія зупинили інспектори ДАЇ та склали протокола.

Юрій Нагорнюк сім років кермує пожежною машиною. У складних дорожніх ситуаціях бував часто. Найбільше його дивує впертість водіїв, що не поступаються дорогою.

Юрій Нагорнюк, водій-еменесівець:

Під'їжджаючи до перехрестя, не зменшив швидкість. Що він мав зробити, подивитись - чи немає ніяких автомобілів, не їде. Просто пролетів через перехрестя.

Водієві, який не пропустив  машини з сиреною та мигавками, загрожує штраф на півтисячі гривень, кажуть інспектори. А найбільше за таке порушення водій може викласти 680 гривень. Утім головне, аби кермувалники розуміли, що для тих, хто чекає на рятувальників, дорога кожна секунда.