Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 квітня 2012, 10:32 Пожежі
Через вибух на львівському переробному заводі п'ять чоловік опинились в реанімації
Через вибух на львівському переробному заводі п'ять чоловік опинились в реанімації

П'ятеро людей постраждало внаслідок вибуху на одному зі львівських переробних заводів. Усіх ушпиталили з опіками - пацієнти в тяжкому стані в реанімації. Що спричинило лихо - з'ясовують правоохоронці. Прокуратура вже порушила кримінальну справу.

Рвонуло посеред робочого дня в одному з цехів, де пресували порожні балончики з-під дезодорантів. Гучні вибухи почув головний інженер підприємства - він негайно наказав знеструмити приміщення і викликав еменесівців та швидку.

Юрій Романов, головний інженер підприємства з переробки металу:

- Я сидів в кабінеті в себе і я почув таких 5 хлопків. Я фактично нічого не бачив, я вже вийшов сюди, коли в мене в кабінеті замигало світло. Я зразу сказав черговому електрику, щоб обезточити об’єкт. Зразу об’єкт був обезточений і побачив тут 5 чоловік, які були вибігли сюди на траву і були в обшарпаному, обсмаленому стані.

П'ятьох постраждалих робітників поклали до реанімації. Лікарі кажуть - їхній стан тяжкий. В усіх чоловіків - опіковий шок. Двох із них - із найбільшими ураженнями, впродовж двох діб літаком доправлять до Києва, для лікування у столичному опіковому центрі. Зараз їх під'єднали до апаратів штучного вентилювання легенів, і медики лише чекають, аби стан пацієнтів стабілізувався.

Георгій Козинець, головний комбустіолог МОЗ України:

- Это больные, которые получили ожоги от 25 до 70 процентов поверхности тела. Плюс больные имеют термо-ингаляционную травму. То есть у них еще есть отравление продуктами горения.

Після вибуху спалахнула пожежа, яку вогнеборці загасили впродовж 20-ти хвилин. Причини вибуху поки що невідомі, утім у еменесівців уже є пріоритетна версія. На їхню думку, могли зайнятися залишки газоповітряної суміші з балончиків з-під дезодоранту.

Павло Василенко, керівник відділу ГУ МНС у Львівській області:

- Міг відбутися витік самого його вмісту і від стискання і надлишкового тиску відбутися їх спалах, або це вже людський фактор - у приміщенні, де накопичились певні, концентрація цих парів з цих дезодорантів - тобто могла відбутися якась іскра або необережне поводження з вогнем.

Підприємство збирає кольорові та чорні метали. Тут їх пресують і доправляють на українські переробні заводи. Чи було  порушення правил безпеки під час робіт - з'ясовує прокуратура.