Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 березня 2012, 12:23 Пожежі
На Одещині під час пожежі загинули троє дітей від 2 до 6 років
На Одещині під час пожежі загинули троє дітей від 2 до 6 років

Жахлива історія - на Одещині. Троє дітей загинули під час пожежі: дівчата двох і шести років та їхній п'ятирічний братик. Малеча не мала жодного шансу на порятунок - батьки замкнули двері на ключ.

Трагедія сталася в селі Сухому Лимані надвечір. Коли спалахнуло, діти сиділи в зачиненій кімнаті будинку самі - батько був на роботі, мати поралася на подвір'ї. Крики малюків чули дідусь з бабусею, які спали за стіною. Та не звернули уваги - гучна поведінка онуків була звичною справою. Першою недобре відчула мати. Вона кинулася до дверей, з-під яких валував дим. Шокована жінка побігла до чоловіка на роботу. Рятувальників викликали сусіди.

Тетяна, сусідка:

- Вася этот был на работе, там внизу он работал. Он впереди нас пробежал, и, видно, открыл двери из комнаты. В этой комнате, а оттуда - пламя выше дома, что можно было, куда идти. Ну, конечно, забежали, начали кричать: "Где дети, где дети!?" Вынесли детей - и поехали в 13 номер, там у нас есть такая клиника.

Допомога лікарів була марною - діти вчаділи. У вогні постраждала й мати. Вона в реанімації. Про загибель дітей жінка ще не знає.

Ольга Величко, працівник Одеської обласної лікарні:

- Госпитализирована в отделение реанимации - а сегодня переведена в отделение неврологии. Ей проведена ГБО терапия, которая применяется при отравлении угарным газом и методы детоксикации. В настоящее время жизни пациентки ничто не угрожает.

Родину в селі вважали небагатою, однак нічого поганого про неї сказати не можуть. Сім’я жила дружно та працьовито.

Олександр Стелюк, Сухолиманський сільський голова:

- Нормальная, рабочая, обычная семья. Жалоб на эту семью, в принципе, от соседей, от жителей Сухого Лимана не поступало. У нас не зафиксировано жалоб. Мы по возможности оказывали помощь этой семье, как многодетная она у нас.

Днями загиблих діток поховають. Усі витрати на похорон сільрада взяла на себе. Пожежники кажуть: найімовірніше, причиною займання стали пустощі малечі із сірниками.

Майя Грінько, помічник керівника ГУ МНС в Одеській області:

- Дети остались одни, дети остались заперты. Скорее всего, это были спички и зажигалки, которыми любили, опять-таки, повторюсь, по словам этих взрослых, играться дети. Мать обнаружила, когда уже справилась по хозяйству и зашла в дом, увидела дым, но, к сожалению, она уже ничем не могла помочь своим детям. Они уже на тот момент были погибшими.