Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 березня 2012, 12:44 Пожежі
У столичному Дніпровському районі ледь не згорів продуктовий базар
У столичному Дніпровському районі ледь не згорів продуктовий базар

У Києві у Дніпровському районі ледь не згорів продуктовий базар. Пожежа спалахнула у вагончику на будівництві, що межує з торговельними павільйонами. Подуви вітру швидко перекинули вогонь на рундуки.

Густий дим та полум'я валували з оточеного високим парканом будівельного майданчика. Зайнялося вночі, коли ані будівельників, ані працівників базару поряд не було. Аби дістатися осередку пожежі, рятувальникам довелося перелазити через загороду.

Андрій Онищенко, заступник керівника відділу ГУ МНС м. Києва:

- По прибуттю пожежно-рятувальні підрозділи з'ясували, що пожежа сталася в побутовому приміщенні будівельного майданчику, у зв'язку з погодними умовами, а також підвищеною температурою полум'я перекинулося на поряд розташовані торгові павільйони. В наслідок даної пожежі були пошкоджені торгові павільйони а також бітове приміщення будівельного майданчику.

І вагончики, і сусідні кіоски були під’єднані до електромережі, тож перш, ніж гасити полум'я, пожежники чекали, поки рундуки знеструмлять. Від подувів вітру вогонь перекинувся на три торговельні павільйони базару. Аби зупинити стихію, довелося вибивати двері кіосків за допомоги бензопилки та молота. Утім, врятувати майно так і не вдалось.

Ганна, продавчиня:

- Там багато чого було - м’ясо і оборудование, пострадали люди дуже.

- А чим вони торгували?

- М'ясо, ковбаса, конфеты, там всё.

Ганна поруч торгує овочами. Її кіоска якимось дивом вогонь не зачепив. Каже, якби рятувальники забарилися, згорів би весь ряд павільйонів. Поки підприємці підраховують обсяги збитків, еменесівці з'ясовують причини займання.