Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 березня 2012, 10:35 Пожежі
На Рівненщині троє дітей та пенсіонер ледь не загинули у вогні
На Рівненщині троє дітей та пенсіонер ледь не загинули у вогні

Троє дітей та пенсіонер ледь не загинули під час пожежі на Рівненщині. Зайнялося в одному з будинків у місті Дубні. Малюків віком три, п'ять і шість років доглядав старенький дідусь. Чому загорілося, й як родині вдалося врятуватися?

Сусіди погорільців розповідають: діти часто залишалися вдома зі стареньким дідусем. А той лише чекав нагоди випити горілки.

Валерій Гайдаржирський, мешканець м. Дубна:

- Дід постійно в нетверезому стані підіймається на другий поверх, у нас тут є така гуральня спеціальна для таких людей. Вип'є сто грам, через годину знов сто грам, і п'яний спить. А троє дітей матір'ю і батьком покинуті. От зараз їде батько, тільки батько їде, коли діти вже в лікарні, і батько його в лікарні, то от він тільки появився.

Зайнялося, коли батьки дітей пішли на роботу, а малюків залишили на діда. Першими дим, що валував із вікна, побачили мешканці сусіднього будинку. Вони зателефонували еменесівцям, і кинулися рятувати людей. Син пані Надії на руках виніс із вогню трирічну дівчинку, а потім витяг надвір і старого.

Надія Веремчук, мешканка м. Дубна:

- Я його розпитувала, як то, Юра, було, що саме ти? Він каже: я поставив машину, і почув страшний крик, жінки кричали. Почув, що вікна б'ються. Каже, я забіг в під'їзд - там чорно було, взагалі нічого не видно. Очі відкриті, але я нічого не бачив. Я, каже, в двері, не можу зрозуміти, чи вони були зачинені, чи я їх настільки пхнув, що вони відчинилися. Я ліг, і повзком доліз туди до дитини.

Ще двох малюків із пекла витягли інші сусіди. Лікарі "швидкої", що примчали на виклик, відвезли постраждалих до реанімації. Усі були в тяжкому стані.

Віктор Порицький, керівник Дубенської районної лікарні:

- Всі вони поступили у важкому стані з опіками верхніх дихальних шляхів, і дідусь, крім того, має опіки голови, шиї і верхньої частини тулуба 1-3 ступеня загальною площею 12 відсотків.

Тепер дітей перевели до Рівненської обласної лікарні в опіковий відділ. Натомість еменесівці з'ясовують причини займання, і вже мають дві версії: спалахнуло через незагашену цигарку або, коротке замкнення телевізора.