Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 березня 2012, 18:05 Пожежі
На Київщині жінка витягла з вогню всю родину, не встигши врятувати лише 76-річну бабусю
На Київщині жінка витягла з вогню всю родину, не встигши врятувати лише 76-річну бабусю

76-річна жінка загинула внаслідок пожежі на Київщині. Її не встигла врятувати й дочка, що самотужки змогла витягти з вогню п'ятьох родичів.

Ще вчора ця жінка мала надійну оселю і велику дружну родину. Та щасливе життя перекреслив червоний півень, що глупої ночі залетів на вкрите шифером горище.

Ольга Петрівна, мешканка с. Бороданів:

- "Толя, горимо", - кричу. Давайте з хати бігом! То як я одкрила двері всі… У двері вже не можна йти було. Горище вже все горіло, тут вікон двоє було спереду, так вогонь вже у їх…. Стріляв шифер…

Що змусило її прокинутися, в той час, коли всі домашні міцно спали, жінка не збагне. Каже, довго не роздумувала - кинулася рятувати близьких. Вже добряче обпечених зятя і сина таки устигла витягти через вхідні двері.

Ольга Петрівна, мешканка с. Бороданів:

- Дочка осталася, і внук і мати осталася… у хаті. Бачу, що у хату зайти не можна, вогонь уже вийшов геть надвір. Що ж робить? Побігла в хатину, вхопила через вікно покривало і жилєтку.

Дочку та малого онука господиня витягала вже через вікно. З вулиці півживих родичів приймав син.

Юрій, мешканець с. Бороданів:

- А сестра упала. А дим, і нічого не видно було. Пока найшли… Вона з однієї комати переповзла в другу, а його не видно було. Минут 20 шукали. А бабу вже не можна було. Огонь такий, що нічого.

Ольга Петрівна, мешканка с. Бороданів:

- Кажу, Юра, Ми ж матері не витягли! Ми бігаємо, і не знаємо, що робить. А воно вже все горить, все стріляє - це страшне.

Коли на пожежу збіглися сусіди і прибули еменесівці, двоповерховий будинок палав, мов смолоскип. Врятувати з пекла найстаршу з родини було вже неможливо. Сімдесятишестирічна бабуся згоріла живцем.

Віталій Барило, заступник керівника пожежної частини м. Богуслава:

- Не було можливості потрапити всередину будівлі і здійснювали гасіння з цього боку, де була кімната з жінкою. Коли змогли туди потрапити , на жаль, жінка вже була нежива.

Постраждалою сім'єю тепер переймаються лікарі. Рятівниця дуже попекла руки, а її син ледь не втратив зір.

Валентин Шинкаренко, керівник Богуславської районної лікарні:

- Самий тяжкий пацієнт. Опіки кисті, опіки шкіри, туловища, і термічний опік рогівок обох очей. Зір не пошкодився, я думаю.

Що спричинило займання в тільки-но відремонтованому будинку - постраждалі сушать голови.

Юрій, мешканець с. Бороданів:

- Одне тільки - коротке замиканіє, бо лежанку топили у п'ять часов вечора до 3 часов ночі. Тім болєє стояк, де виход диму у другій комнаті вообще. А воно з другої сторони комнати горіло.

Віталій Барило, заступник керівника пожежної чатини м. Богуслава:

- Виїжджала лабораторія. Попередня причина пожежі - коротке замкнення електричної мережі. Ввід в мережу був з того боку, звідки все почалося, і вхід у будівлю. Кімнати горіли з боку вводу електромережі в будинок.

За відвагу на пожежі матір-рятівницю вже висунули на державну нагороду. А от куди повернеться з лікарні її сім'я, поки невідомо.