Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 березня 2012, 12:05 Пожежі
На Рівненщині мати і дідусь врятували з вогню п'ятьох малюків
На Рівненщині мати і дідусь врятували з вогню п'ятьох малюків

П'ятеро малюків ледь не згоріли на Рівненщині. Спалахнуло у приватному будинку в Острозі. Коли рятувальники прибули на виклик, густий дим валував із вікон оселі, в якій з дорослими мешкали дітлахи. Двох крихіток винесла мати, решту навпомацки по закутках розшукував дідусь.

Коли зайнялося, господиня - багатодітна мати - якраз годувала двомісячне немовля, аж раптом до кімнати з криками забіг один з її старших синів, і повідомив про пожежу.

Надія Рибак, постраждала:

- Мені сказав Максім. Він тут грався. Я побачила, що вогонь. Кажу до нього, що йди в кімнату, зараз я дідові скажу.

Дідусь миттю рушив до охопленого полум'ям помешкання, аби врятувати дітей. Свій вчинок геройським не вважає. Каже, страху не було, адже йшлося про життя п'ятьох онуків. Тож думав лише про те, аби вони не надихалися отруйного чаду.

Петро Рибак, дідусь постраждалих:

- Першим ділом було спасти людей. Ми вже як вскочили, вже дим був, ми давай дітей скоріше з хати забрати.

Коли малюки вже були надворі, з роботи прибіг їхній батько.

Микола Рибак, батько постраждалих:

- Я думав потушити самотужки, але так получилось, що вже не можна було зайти в хату. Ліжечко сильніше почало горіти, і був повний диван взуття дитячого. І воно все горіло. Вже дим був чорний, і в хаті абсолютно не було видно.

Тож викликали рятувальників.

Володимир Заверуха, керівник Острозького РВ МНС:

- По прибуттю було виявлено, що з вікон виходить їдкий дим. Проведеною розвідкою було встановлено, що горить ліжко дерев'яне, дитяча колиска, домашні речі.

Еменесівці вже з'ясували: загорілося від сірників, якими грався один із хлопчиків. Спочатку спалахнула постільна білизна. Потім - і ліжко.

Марія, постраждала:

- Макс брав сірники, і все. І запалив ліжко моє, оте що з пелюшками.

Постраждала родина вже почала робити в хаті ремонт. А в МНС зазначають: якби не відважний дідусь, ця пожежа за лічені секунди перетворилася б на трагедію.

Володимир Заверуха, керівник Острозького РВ МНС:

- Трагедія могла б однозначно трапитися, тому що за лічені секунди кімнати були наповнені димом. Нам відомо, що буквально два-три рази вдихнути диму - і людина непритомніє. І могло б статися непередбачуване.