Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 березня 2012, 14:30 Пожежі
У Києві пожежа в будинку на вул. Стеценко позбавила життя двох заробітчан
У Києві пожежа в будинку на вул. Стеценко позбавила життя двох заробітчан

Пожежа, що позбавила життя двох заробітчан, спалахнула в Києві. Чоловіки отруїлися чадним газом. Чому вони не встигли вискочити з охопленого полум'ям приміщення?

Київ. Вулиця Стеценка, 44. Цей дерев’яний будинок винаймали двоє заробітчан. Опалення в ньому не було. Грілися від двох електрорадіаторів.

Олексій Бєльський, кореспондент:

- У цій кімнаті і мешкали чоловіки. Спалахнуло о 9 ранку. Вибратися із помешкання заробітчани не змогли. Один задихнувся на ліжку, інший біля столу.

Дерев’яний будинок спалахнув, немов сірник. Еменесівці прибули за лічені хвилини, але гасили більше години.

Валентин, свідок:

- Я коли підійшов, то горіла криша, і стріляв шифер отут о. Оце дим весь туда валив. Більше я нічого не бачив, бо ці пожарники гоняли тут людей, розганяли.

Заробітчанам було трохи більше тридцяти. Чоловіки приїхали до столиці з Херсонщини. Працювали в Кончі-Заспі - робили ремонти в елітних будинках. Поводилися чемно.

Володимир, свідок:

- Они не пьющие, они приехали на заработки. Они рано утром идуть, а поздно вечером приходят уже часов в 10, наверное.

Що чоловіки вранці були тверезими - кажуть і інші сусіди. О пів на восьму один із заробітчан розмовляв із кимось телефоном. Збиралися на роботу. А вже за годину обидва загинули.

Андрій Онищенко, заступник керівника відділу ГУ МНС у м. Києві:

- Пожежа виникла в сусідній кімнаті, в іншій кімнаті були знайдені загиблі. За попередньою версією, вони отруїлися чадним газом.

Андрій Онищенко, заступник керівника відділу ГУ МНС у м. Києві:

- Це тільки проводка, навєрноє.

Не на камеру люди кажуть і ще про одну версію пожежі. Мовляв, власник сусіднього готелю тиснув на господаря будинку, й вимагав продати йому ділянку. Хазяїн довго не погоджувався, адже ціну пропонували надто малу. Причина займання - замикання електропроводки чи підпал - буде відома по завершенню експертизи.