Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 лютого 2012, 12:55 Пожежі
У столиці на Хрещатику через недбалість робітників спалахнула газова труба
У столиці на Хрещатику через недбалість робітників спалахнула газова труба

У центрі столиці палала газова труба, розташована на будівлі. Її ушкодили працівники, що робили ремонт у нежитловому приміщенні. Спалахнуло полум’я.

Центр Києва, вулиця Хрещатик 15 дріб 4-а - житловий будинок у "Пасажі". Ця труба спалахнула о першій дня. Негайно викликали еменесівців.

Андрій Онищенко, заступник керівника відділу ГУ МНС м. Києва:

- Чекали службу Київгаз та Київенерго, щоб локалізувати дану пожежу і ліквідувати.

- Ну, а був ризик вибуху? Все ж таки, газ.

- Ризику вибуху не було, тому що під тиском газ знаходився. Газ перекрили, і подавали на охолодження воду, щоб збити плам’я.

Спричинили пожежу троє робітників, які ремонтували нежитлове приміщення на другому поверсі. Чоловіки розширювали вікно. Із квартири просвердлили дві дірки, потому узялися різати бетон. Їм навіть на думку не спало подивитися, чи немає на зовнішній стіні небезпеки.

Наталя, свідок:

- Там сиділи троє хлопців, голови понагинали. Я до них підійшла - і це ж пожежа ця. Я до них підійшла і кажу: "Хлопці, хто ж це такого натворив?" Вони: "Та це ми перерізали".

Робітники прорізали більше метра бетону, й дісталися газової труби. Їм ще поталанило: якби почали з іншого боку, зачепили б ще й силового кабеля. Та вистачило й перерізаного газогону. Від іскри негайно спалахнуло полум`я. Від страху трійця будівельників вибігла на вулицю. Викликані рятувальники гасили пожежу трохи більше десяти хвилин.

Наталя, свідок:

- Рятувальники стояли. Не могли перекрить газ - не знали, де перекривається газ. Бігали з ножем і ключем, шукали, щоб перекрити газ.

Без газу лишився цілий будинок. Представники Київгазу, які прибули на місце аварії, були не багатослівними.

Представник Київгазу:

- Скажіть, будь-ласка, скільки газу не буде?

- Всё по обстоятельствам, зависит от того, как люди в квартирах будут дома. Чем больше будет жильцов в квартирах дома, тем быстрее будет газ.

- А що ви зараз будете робити?

- Та ну, я особо не могу давать комментарии, ребята. Аварийные работы ведем.

На горе-робітників склали протокол. Найпевніше, за порушення техніки безпеки на них чекає чималий штраф.