Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 лютого 2012, 11:38 Пожежі
На Київщині через паління в ліжку у вогні вчаділо літнє подружжя
На Київщині через паління в ліжку у вогні вчаділо літнє подружжя

На трагедію обернувся нічний перекур 70-річного дідуся на Київщині. Звичка до цигарки перед сном коштувала життя і самому пенсіонерові, і його дружині.

Те, що в господі літнього подружжя Михайленків не все гаразд, першою помітила їхня сусідка. Коли вранці молодиця вийшла на подвір’я, її увагу одразу привернуло яскраве мерехтливе сяйво у вікні стареньких.

Ольга, мешканка с. Лебедівки:

- Вийшли і побачили, що у вікні щось червоне, багряне таке. Швиденько вибили вікно, і побачили, що там пожар.

Люди одразу викликали рятувальників, а самі кинулися всередину будинку рятувати господарів. Однак дорогу їм заступив їдкий чорний дим.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ МНС у Київській області:

- За зовнішніми ознаками було видно, що загорання було всередині у одній із кімнат. Вигоріла частина домашніх речей і невеличка площа підлоги. Вогонь не розповсюдився на велику площу, тому що все було закрите, і не було доступу повітря.

Коли на місце пожежі прибули вогнеборці, рятувати було вже нікого - сімдесятирічний дідусь та його дружина вчаділи у власних ліжках.

Тетяна, донька загиблих:

- Батько був больний, і не ходив ногами. Курив, і з серцем у нього погано стало. Бичок упав на кровать, а він упав з кроваті. А мама вчаділа від диму, вона спала.

За словами фахівців, червоний півень залетів до оселі стареньких ще опівночі. У спальні кілька годин просто тліло, а розгорілося лише під ранок.

Тетяна, донька загиблих:

- Фонарики центральні не горіли. Якби по центральній дорозі горіли б фон арі, сусіди б у першу чергу замітили.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ МНС у Київській області:

- Вкотре попереджаємо: намагайтеся не палити в ліжку. Якщо вже немає такої можливості, виходьте на свіже повітря, бережіть власне життя, бо саме таким чином ви наражаєте власне життя і життя оточуючих людей на небезпеку.

За статистикою МНС, від початку року на Київщині через необережне поводження з вогнем сталося вісімнадцять пожеж. Життям за власну необачність заплатили одинадцятеро людей.