Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 лютого 2012, 14:29 Пожежі
У Маріуполі в міськлікарні під лежачим пацієнтом спалахнуло ліжко
У Маріуполі в міськлікарні під лежачим пацієнтом спалахнуло ліжко

У Маріуполі чоловік ледь не загинув під час пожежі в інфекційному відділі міської лікарні. Під лежачим пацієнтом у тяжкому стані загорілося ліжко. Коли засмерділо димом, хворий почав волати про допомогу.

У коридорі лікарні - густий дим. Перелякані пацієнти у верхньому одязі готові вийти надвір. Втім, евакуйовувати людей не довелося. Зайнялося в оцій палаті. Тут був лише один пацієнт, але в тяжкому стані.

Світлана Павлівна, медсестра:

- Я только была, пять минут, больной тут. Я поднялась наверх, мне надо было узнать, что на завтра больным, чтобы их предупреждать. Когда слышу - крик. Я бегом это самое, а там горит всё.

Чи не весь персонал вечірньої зміни в лікарні - жінки похилого віку. Вони одразу почали кликати на допомогу пацієнтів, щоб ті допомогли витягли з охопленої вогнем палати чоловіка.

В'ячеслав, пацієнт лікарні:

- А я в наушниках, я не слышал. Потом через наушники услышал, что он начал кричать. Я выскочил, вытащил его за ногу, потом с пацанами тушили, матрац вытаскивал.

Володимир, пацієнт лікарні:

- Меня позвали, сказали, что пожар на первом этаже.

- А вы как бы лежите в больнице?

- Да. Взял огнетушитель и начал тушить.

У всьому відділі через займання зникло світло. Та паніки серед медиків і пацієнтів не було.

Світлана Павлівна, медсестра:

- Дышать было нечем, уже попритаскивали огнетушители, два использовали, потому что оно чуть затухнет - и опять. И дыма полно.

Ліквідувати займання вдалося лише рятувальникам. У закіптюженій палаті вони виявили і предмет, що, ймовірно, спричинив пожежу - лампу, яка загорілася та впала на ліжко.

Олена Олександрівна, працівниця лікарні:

- Блестела эта лампа, и она так, знаете - то блеснет, она почти не горела, понимаете, и от получилось замыкание.

Причини загоряння ще з'ясовують. Точно відомо одне: якби не злагоджені дії пацієнтів і медиків, наслідки цієї пожежі були б іншими.