Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 лютого 2012, 22:37 Пожежі
У центрі Києва будівельники стали винуватцями пожежі у старовинному будинку
У центрі Києва будівельники стали винуватцями пожежі у старовинному будинку

В середмісті Києва перехожі стали свідками пожежі в старовинному будинку. На одному з поверхів там ремонтують майбутній готель. Густий дим з вікна та пожежники, що намагаються втулитися поміж припаркованих машин - таку картину застала на місці подій Ірина Винокурова.

Вулиця Івана Франка. Мешканці цього старовинного будинку не раз обурювались тим, що на другому поверсі облаштовують готель. Люди нарікають: капітальний ремонт у споруді вже призвів до тріщин, тепер же з вини будівельників спалахнула пожежа.

Андрій, мешканець м. Києва:

- Там ведутся ремонтные работы, незаконные работы, и в результате ремонтных работ произошло возгорание.

Коли ж рятувальники прибули на виклик, нікого із робітників у приміщенні не було. Усі втекли.

Марія, працівниця магазину:

- Над нами были офисы, а сейчас там строят гостиницу, я подробно там не была, не знаю. Был страшный стук, и работали перфораторы.

Під час гасіння пожежі підсобку крамниці та квартиру на першому поверсі залило водою. Хто відшкодує ці збитки - невідомо. До самого ж будинку нікого не пускав охоронець, який не мав жодних посвідчень та відповідної форми.

Охоронець:

- Документы давай.

- Ну, сейчас форму привезут, и я сейчас. Я сейчас привезу форму, кыш отсюда!

Нині причини займання з'ясовують фахівці МНС, втім попередньо вже відомо - причиною пожежі стала діяльність будівельників.

Андрій Онищенко, заступник керівника прес-служби МНС м. Києва:

- За попередньою версією пожежа виникла в результаті проведення зварювальних робіт. Площа пожежі складала 17 квадратів, під час пожежі було велике задимлення, також загроза розповсюдження вогню на поряд розташовані приміщення.