Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 лютого 2012, 16:07 Пожежі
На Київщині міліціонер врятував з вогню свого старенького сусіда
На Київщині міліціонер врятував з вогню свого старенького сусіда

На Київщині правоохоронець врятував із вогню сусіда, в якого загорілася хата. Служивий не чекав, поки рятувальники загасять пожежу, а одразу поліз в охоплений полум'ям будинок шукати самотнього пенсіонера.

Задимлені цегляні стіни - це все, що лишилося від хати самотнього чоловіка. У пожежі міг загинути і сам пенсіонер, та поруч із рятувальниками були небайдужі сусіди.

Сусід:

- Тут двері були в сіни, вони повністю горіли, і тут ці двері теж були в жилу кімнату, вони повністю горіли з цієї сторони.

Анатолій - керівник конвойної служби Іванківського райвідділу міліції. Він же - сусіда погорільця. Коли зрозумів, що десь у задимленій хаті спить чоловік, без зволікань поліз його шукати.

Анатолій Хоменко, співробітник Іванківського РВ міліції:

- Через це вікно я заліз сюди, підбіг у ту спальню, там нікого не було. Коли обертався, бачу - він під ліжком тут лежав. Безпритомний був, я його витягнув на себе, потім до вікна.

Врятованого пенсіонера одразу доправили до лікарні. Ще деякий час він буде під наглядом медиків.

Григорій Гончаренко, лікар Іванківської лікарні:

- Доставлений був у стані середньої тяжкості, який зумовлений тим, що він отримав як опіки, так і переохолодження. На той момент життю його нічого не загрожувало, хворий був оглянутий, йому була надана перша допомога.

Рятувальники припускають, що зайнялося через несправність грубного опалення. Сам постраждалий ані пожежі, ані того, як його витягали, не пам'ятає.

Микола, постраждалий:

- Начали холода наступать, я начал по два раза печку топить, и тогда, как обычно, затопил печку второй раз, ну, и где-то в полдевятого лег спать. А очнулся уже когда меня загружали в МЧС.

Врятований пенсіонер вдячний сусідам за допомогу, втім, тепер має чималий клопіт.

Микола, постраждалий:

- Толичка, спасибо тебе, дорогой. Теперь только прийдется бомжевать.

Хата самотнього дідуся вигоріла дотла разом з усіма речами. Куди піде з лікарні господар - він не знає.