Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 лютого 2012, 12:58 Пожежі
У згорілій нелегальній копанці на Луганщині знайшли тіло одного з шахтарів
У згорілій нелегальній копанці на Луганщині знайшли тіло одного з шахтарів

Сьогодні стало відомо, що пожежу на нелегальній копанці на Луганщині, яка спалахнула 2-го лютого, спричинив побутовий обігрівач. Від нього загорівся диван, а потім полум'я перекинулось на вугілля. Це і перекрило вихід з лави трьом гірникам. Знайшли тіло лише одного.

Вже котрий день поспіль дружини, матері та родичі двох гірників, яких уважають зниклими безвісти, приходять на копанку. Сподіваються, що звідти піднімуть їхніх чоловіків і синів. Утім, марно. Сьогодні ж люди довідалися, що вхід до шахти вирішили завалити.

Любов Бризган, мати зниклого шахтаря:

- Быдло-шахтеры, это быдло. Не люди. Кошку спасают, а людей - засыпать. Это ж невозможно. Это ж нелюди. Это ж вообще по-зверски.

Втім присутність телевізійників і стихійна акція родичів гірників змусили припинити роботи й вислухати вимоги.

Нана Бризгаліна, дружина зниклого шахтаря:

- У нас одна просьба большая - чтобы начали поиски, и достали их оттуда. Милиция нам сказала, что они там. ВГСЧ - что их нет. Как нет, ведь они спустилися! Может, они живые, и есть возможность где спрятаться!

Гірничорятувальники кажуть, що після того, як загасили пожежу й обстежили копанку зсередини, знайшли тіло лише одного гірника. Його підняли на поверхню й сьогодні поховали.

Олег Дворниченко, керівник відділу Свердловського міськвиконкому:

- Проверили около 8 выходов из этой копанки. Нашли труп одного человека. Других людей там нет - проверили всё.

Та обласна прокуратура вважає: обстежили не все, тому ухвалила поновити пошукові роботи в копанці. Вже затримали трьох осіб, які причетні до незаконного видобування.

Анатолій Горпинчеко, заступник прокурора Луганської області:

- Ми вважаємо, що є достатньо підстав вважати їх винними в організації копанки, що спричинила смерть людей. Йде слідство.

Стаття, яку їм інкримінують, передбачає позбавлення волі від 3 до 5 років. Родини шахтарів не отримають будь-яких виплат, бо гірники працювали без оформлення трудових стосунків.