Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 лютого 2012, 12:22 Пожежі
На Луганщині на нелегальній шахті виникла пожежа: троє гірників в пастці
На Луганщині на нелегальній шахті виникла пожежа: троє гірників в пастці

Надзвичайна пригода на Луганщині: там виникла пожежа в нелегальній шахті. Усе сталося в селищі Павлівці, поблизу Свердловська. В епіцентрі вогняної стихії опинилися четверо гірників. Один встиг вискочити, троє лишилися під землею. За роботою рятувальників спостерігав Євген Соломін.

Євген Соломін, кореспондент:

- Пожежа на цій копанці виникла приблизно о 5-й ранку. На місце одразу прибули працівники МНС. Коли зрозуміли, що під землею можуть бути люди, викликали гірничорятувальну службу.

Едуард Констанченко був серед тих, хто намагався звільнити шахтарів з пастки. Проте, з-під землі рятувальники повернулися ні з чим.

Едуард Констанченко, рятувальник:

- Руководства здесь никакого нету. Ни хозяевов, ни главного инженера, выработка имеет один выход, он же вход. Провели разведку, прошли метров 40. Нет возможности подойти к очагу пожара.

За попередньою інформацією, спалахнуло на глибині понад 80 метрів. З невідомих причин загорілися дерев'яні колоди та тирса, які чомусь були в копанці. Найімовірніше, гірники намагались загасити полум'я самотужки, та їм це не вдалося. Вогнем відрізало трьох чоловіків, четвертий викликав рятувальників.

Сергій Калитвинцев, керівник гірничо-рятувальної служби м. Свердловська:

- Там не переждать, не пересидеть, ни спрятаться. Запасного выхода нету. Т.е., они в мышеловке находятся. Скорее всего, уже неживые.

Сама копальня є незаконною, і дозволів на її роботу ніхто не давав. Місцева влада від неї відхрещується - кажуть, що землю там виділяли для випасання худоби.

Олександр Шмальц, Свердловський міський голова:

- Я не могу сказать, кто их крышует, но это должны заниматься правоохранительные органы. Я их не крышую, и пусть расследуют, кто крышует.

Тим часом, прокуратура порушила карну справу за фактом незаконного видобування вугілля. Правоохоронці розшукують власників копанки. Єдиний гірник, який врятувався із шахти, зник: його також шукають.