Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 лютого 2012, 17:11 Пожежі
У Миколаєві через безхатченків у підвалі багатоповерхівки розгорілася пожежа
У Миколаєві через безхатченків у підвалі багатоповерхівки розгорілася пожежа

За таких холодів ще поради: зачиняйте підвали і горища та, за можливості, дивіться, що робиться у вас на сходах. У Миколаєві мешканці багатоповерхівки не догледіли, і ледь не згоріли. Підвал будинку вподобали безхатьки. А щоб зігрітися, розводили там багаття.

Вранці мешканці дев'ятиповерхівки налякалися не на жарт. З підвалу будівлі підіймалися клуби диму. За кілька хвилин з воєм сирен на місце прибули дві пожежні машини. Респіратори, рукави - і вниз на розвідку.

Володимир Слюсаренко, керівник пожежної частини м. Миколаєва:

- В ходе разведки было установлено, что в подвале находится, что внутри подвала находится 4 человека без особого места жительства. Они были сотрудниками МЧС спасены и выведены на свежий воздух.

Навіть полум’я і їдкий дим не могли змусити "нелегальних" мешканців покинути вподобаний підвал. Безхатьків еменесівцям довелося витягати силоміць. Вже надворі люди в спецодязі миттю протверезили двох волоцюг, і ті кинулися тікати. Ані ворухнутися, ані пояснити, що сталося, двоє їхніх товаришів не могли.

Безхатченко:

- Что вы там делали?

- Я грелся.

- Чем вы грелись?

- Отоплением

- Каким отоплением?

Безхатько:

- Почему пожар получился, если вы грелись отоплением?

- Не знаю.

- Чем грелись?

- Глупый вопрос.

- Я понимаю, что еще водкой. Чего горит утеплитель?

- Без понятия.

За півгодини пожежу ліквідували. Вчаділих паліїв відправили "швидкою" до найближчої лікарні. Оглянувши залишки підпаленого паперу, деревини і нехитрі пожитки, експерти з’ясували: у підвалі безхатченки оселилися давно. Грілися коло вогнища. Та зрештою не догледіли, і полум'я перекинулося на обшивку труб. Підвал тепер на замку, утім, пожежники констатують: у такі морози для волоцюг це не перешкода.