Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 лютого 2012, 15:16 Пожежі
В Україні сталася низка подій із займанням автомобілів
В Україні сталася низка подій із займанням автомобілів

Хоч і залізні, а горять добряче. В Україні низка пригод з займанням автомобілів. Одна - дорога, суддівська машина, приміром, спалахнула не без допомоги сторонніх - просто перед вікнами Апеляційного суду в Харкові. Натомість, у Маріуполі вогонь охопив "Опель" через погану дорогу.

У Маріуполі вже друга за дві доби аварія, яку спричинили ями на дорозі. "Опель" та "ВАЗ" зіткнулися саме через вибоїни, стверджують обидва учасники ДТП. Намагаючись об’їхати дірку в асфальті, водій німця вивернув на зустрічну смугу, якою рухався "ВАЗ". Наслідок маневрів сумний - кермувальник іномарки дістав серйозну травму обличчя, а його авто після зіткнення спалахнуло. У водія ж "ВАЗу" - ушкодження незначні.

Олександр, водій:

- Человек, объезжая яму, выехал на встречное движение. Он пытался уйти ближе к моей полосе, так же само я попытался уйти от него, и получилось столкновение, после чего меня развернуло.

Юрій, свідок:

- "Опель Омега" выскочил на встречную, объезжая ямки, и, получается, в красную пятерку лоб в лоб они шли. Человек пытался обойти, но ничего у него не получилося. При ударе загорелся "Опель".

 

А в Харкові підпалили автівку судді. "Лексус" вартістю понад сто тисяч доларів був припаркований на стоянці біля обласного апеляційного суду. Згоріла машина не повністю: пошкоджена передня частина. Пожежу вчасно помітили, і вогонь загасили, навіть рятувальників не викликали. Власник авта відмовився пов'язувати інцидент зі своєю професійною діяльністю. У міліції факту підпалу не підтверджують, але кримінальну справу порушили.

Дмитро Гринчак, заступник керівника відділу Червонозаводського РВ міліції:

- На данный момент проводятся оперативно-розыскные мероприятия по установлению возможных свидетелей и очевидцев данного происшествия. А также проводятся экспертизы для установления причины возгорания данного автомобиля.

 

А на Херсонщині згоріли чотири маршрутки. Чому спалахнуло, і чи не було підпалу - з'ясовують правоохоронці. Зайнялося о другій ночі на території комунального автопідприємства. Пожежників викликав охоронець, який помітив дим, що виходив з ангару. У приміщенні стояло 10 автобусів. Вщент вигоріло 4. За попередньою інформацією, транспорт належав кільком приватним перевізникам, і обслуговував 4 міські маршрути.

Вадим Заобурний, заступник керівника Держтехногенбезпеки в Херсонській області:

- На даний час ведеться слідство, причини і збитки встановлюються, але найбільш вірогідною причиною пожежі могло бути несправність електроживлення, несправність електричних проводок в автобусі "Богдан".