Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 січня 2012, 13:47 Пожежі
На Одещині страшна пожежа забрала життя чотирьох дітей
На Одещині страшна пожежа забрала життя чотирьох дітей

Четверо маленьких життів забрала страшна пожежа, що спалахнула в селі Райках, на Одещині. Двоє хлопчиків - чотирьох і двох рочків, та двоє дівчаток - п'яти- й чотирирічна - загинули через небезпечні ігри. Можливо, дітей вдалося б урятувати. Проте, коли зайнялося, дорослих у будинку не було.

Страшна пожежа спалахнула об одинадцятій ранку. Батько родини саме був у райцентрі у справах, двоє старших дочок - у школі, господиня пішла поїти корів. Чотирьох менших дітей закрила в хаті на засув. Коли жінка повернулася, помешкання вже палало. Шокована мати кинулася рятувати малюків.

Вікторія Ніжинська, мати загиблих дітей:

- Даже в веранде не сильно было  дыму. А коли вже открыла двери, пошел ужас,  черный дым такой. Я ничего не бачила - я зайшла - бегом шукать их. Сначала в велику комнату - вікна откривать, двері відкрила, вікна пооткривала, і в цю комнату. Вначале пошурашала по дівані - він якись весь горілий.

Рятували дітей та гасили полум'я майже всім селом - але марно. Малюки вчаділи.

Вадим Навроцький, мешканець с. Райків:

- Ну, как все люди сбежались - кто ведрами, кто черпал этими, кто чем мог, кто лопатами, кто кусок жести нашел, и так и снег и закидывали.

Коли люди збагнули, що самотужки з вогнем не впораються, викликали МНСівців, але через снігові замети рятувальники швидко приїхати не змогли.

Володимир Боделан, керівник ГУ МНС в Одеській області:

- Очень сильно было усложнено - расстояние от Велико-Михайловского подразделения, то есть, более 30 км по бездорожью. То есть, в настоящее время года, в данное время года очень было сложно сюда добраться. Но подразделение МЧС прибыло в течении 50 минут на место, но, к сожалению, ничего уже нельзя было исправить.

Лікарі "швидкої", що також приїхали на місце трагедії, лише констатували смерть чотирьох дітей: двох хлопчиків - чотирьох і двох рочків, та двох дівчаток - п'яти- й чотирічної. Медична допомога знадобилася матері загиблих. Жінка дуже отруїлася чадним газом, коли намагалася врятувати малюків. Причини займання з'ясовують. Припускають, що спалахнуло через дитячі пустощі з вогнем.