Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 січня 2012, 11:47 Пожежі
Під Луцьком чоловік влаштував теракт для своїх близьких: дві жінки загинули від вибуху
Під Луцьком чоловік влаштував теракт для своїх близьких: дві жінки загинули від вибуху

Смертю двох людей закінчилися родинні чвари в селі під Луцьком. Матір і доньку занапастив п'яний голова сімейства. Він зачинив людей у кімнаті, облив помешкання бензином і чиркнув запальничкою. Пролунав потужний вибух.

Портрети загиблих, перетягнуті чорними стрічками, родичі тримають на видноті в єдиній вцілілій від вибуху кімнаті. В іншій, де сталася трагедія, досі сморід, а стіни та стеля - в кіптяві. Молодшій жертві домашнього "теракту" було 25, її матері - 47. Сусіди шоковані: люди пішли на той світ унаслідок звичайної родинної суперечки, яких траплялось по кілька на день.

Володимир Іванович, сусід загиблих:

- Як в сім'ї, все буває: і сваряться, і добре живуть. Фактично, не дуже було, щоби чути. Але час-від-часу… Я кажу, він коні тримав: то не заведуть коней, то з роботи пізніше прийде, то сердиться. То таке, сімейне діло…

Однак того дня голову родини, Миколу, роздратувало інше. Добряче хильнувши, він заходився нагадувати співмешканці і її доньці, чиїм коштом торік перекрили дах. Та так розійшовся, що дійшло до рукоприкладства. Загнавши жінок у кімнату, чоловік вимагав повернути йому частину капіталовкладень й погрожував спалити хату.

Сергій Тягунов, керівник Луцького РВ міліції:

- Значить, взяв каністру з бензином, заніс у помешкання, розлив по території кімнати. А оскільки приміщення було закритим, пари легкозаймистих речовин пішли догори, він черкнув сірником, і під час взаємодії відбувся вибух і пожежа.

Рвонуло так, кажуть у міліції, що підняло дах, а тріщини пішли по всьому будинку. Жінки дістали страшних опіків, і за кілька день померли в лікарні. До того часу їхній кривдник у міліційному відділку вже встиг і покаятися, і розповісти слідчим, що діяв не зумисне.

Микола, затриманий:

- Хтів її налякати, полив бензином, поприскав. Я не хотів його підпалювати, але запалив запальничку, а воно все вибухнуло. Сталась пожежа. Я її мусив гасити, помагав, але нічого в мене не получилось…

Однак такому каяттю брат загиблої жінки не вірить. Каже, чоловік діяв свідомо, бо погрожував вчинити підпал не один рік.

Андрій, родич загиблих:

- От в нього зайшла дурь в голову, то вже 5 років палити мав. І сусідів: і тих, і тих… Палив-палив-палив і, нарешті, спалив…

Тепер за свій вчинок палій може сісти за ґрати, щонайменше, на 10 років. Занапастивши двоє життів, чоловік і не здогадувався, що виніс вирок і третьому. Родичі кажуть: молодша його жертва була вагітна.