Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 січня 2012, 10:16 Пожежі
На столичній Троєщині дотла згорів мікроавтобус "Богдан"
На столичній Троєщині дотла згорів мікроавтобус "Богдан"

На столичному масиві Троєщині дотла згоріла маршрутка. Причини займання нині з'ясовують експерти. Припускають: пожежа виникла через несправну проводку.

У святвечір, можливо, комусь і кортіло вогню. Але вдома, в затишку, на різдвяній свічці. Побачити справжнього кількаметрового смолоскипа люди й не думали. Надто пасажири оцієї маршрутки.

Спочатку в салоні автобуса стало димно. Водій зупинив транспорт і випустив людей. Їхало їх небагато. Мить - і "Богдан" спалахнув. МНСівці приїхали, коли вся маршрутка була в полоні червоного півня. Рятувальники миттєво оцінили ситуацію, і взялися гасити. Утім, піна зі шлангів спочатку не текла.

Пожежу фільмують відчайдушні самовидці, ледь не ціною власного життя. Аби картинка була ліпшою, не бояться підходити впритул до охопленого полум'ям автобуса.

Щоправда, більшість отаких маршруток їздить на дизельному паливі. Від високого тиску може зайнятись, але вибух малоймовірний. Утім, в автобусі є чому горіти. Приміром, проводка, пластик, дермантин - матеріали стрімко поширюють вогонь. Ось і цей "Богдан" згорів хвилин за сім. Залишився від нього самий звуглений кістяк. Нині експерти з'ясовують причину займання.

Громадський транспорт у столиці палає не вперше. На тій самій Троєщині, 2009-го біля Московського мосту на ходу зайнялася маршрутка. В салоні їхало двадцятеро пасажирів. Ніхто не постраждав. Вогонь знищив "Богдана" цілком, а виник він через замкнення електропроводки. Без жертв минулося й під час пожежі у тролейбусі в жовтні торік. Він їхав проспектом Глушкова, аж раптом почали летіти іскри з гумової гармошки. Водій випустив пасажирів, знеструмив транспорт і сам вогнегасником намагався приборкати полум'я. Намарне, загасити його змогли рятувальники.