Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 січня 2012, 09:58 Пожежі
В Одесі у палаючій квартирі знайшли вибухівку
В Одесі у палаючій квартирі знайшли вибухівку

В Одесі, у квартирі, що палала в середмісті 4-го січня, знайшли багато вибухівки та мапу міста. Помешкання винаймали 26-річний громадянин Росії, уродженець Чеченської республіки, та 28-річний громадянин Казахстану.

Зайнялося вдень на другому поверсі житлового двоповерхового будинку. Його мешканці розповіли, що зайнялося після вибуху. Тетяна саме прийшла в гості до сестри.

Тетяна Конопльова, свідок пожежі:

- Ну, и вот только зашла к ней - и вот через минут пять оно бах! Такой выстрел! Мы думали, что дерутся, но когда вышли, уже было пламя. Один человек вылетел сюдой, угорел, второй через окно, его накрыли этим одеялом, а третий человек остался там. Так его и не спасли, не знаю дальше, что там, чего там.

Під час пожежі у квартирі були троє чоловіків. Двадцятишестирічний росіянин загинув, його земляк - утік. А ось громадянина Казахстану з опіками 2-го і 3-го ступенів ушпиталили. Загалом рятівники евакуювали з будинку 13-тьох людей, зокрема, двох немовлят.

Олександр Крицький, співробітник ГУ МНС в Одеській області:

- Была угроза распространения огня на рядом стоящие здания, а также на крышу жилого дома. Пожар составил общей площадью 60 м. кв. Сложность тушения пожара заключалась в том, что пожар по деревянным конструкциям быстро распространялся на большую, на значительную площадь. Также трудности возникли в отключении электроэнергии здания.

Вже відомо: пожежа виникла внаслідок вибуху побутового газу. Міліціянти порушили кримінальну справу за статтею 194: "умисне знищення або пошкодження майна". А інформації про знайдену вибухівку та власників небезпечного краму правоохоронці поки не коментують.