Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 грудня 2011, 09:19 Пожежі
У Києві горів ресторан "Очеретяний кіт"
У Києві горів ресторан "Очеретяний кіт"

Масштабна пожежа сталася цієї ночі в Києві. "Очеретяного кота" в українській столиці ледве не спіткало лихо, що сталося "Кульгавій коняці" в російській Пермі. Ресторан на Подолі спалахнув о четвертій ранку. Тільки дивом ніхто не постраждав. Гасили полум'я мало не всі рятувальники Києва.

Так розпочиналася трагедія в Пермі. Тамада, певно, не усвідомлював, чим це закінчиться. Тому й голос у нього ще бадьорий.

Тамада:

- Дамы и господа, мы горим. Выходим из зала.

Пожежа в "Кульгавій Коняці" позбавила життя більше ста відвідувачів. По тому на території Росії почали тотально перевіряти розважальні заклади. Україна пішла за її прикладом. Та, вочевидь, не всі власники закладів подбали про безпеку клієнтів.

Олександр Дем'янчук, кореспондент:

- На декого з киян чекає розчарування. Ті, хто планували свої новорічні корпоративи на вулиці Новокостянтинівській, доведеться шукати інше місце, адже у цьому закладі свято буде не скоро.

Еменесівці кажуть: якби були люди, трагедії не уникли б, бо врятувати приміщення було неможливо. Загорілося на даху. А декорації з легкозаймистих матеріалів довершили справу. Вогонь знищив усе, й навіть частину прилеглого складу.

Назар Сірський, заступник керівника Подільського РВ Держтехногенбезпеки м. Києва:

- Причиною імовірною виникнення пожежі могло стати коротке замкнення в електромереж. Так як дах був оздоблений горючими матеріалами, сталося замкнення. В приміщенні знаходилися працівники, які оздоблювали і готували до новорічного святкування заклад.

Вранці журналісти "Свідка" побачили на згарищі представників погорільців. Та вони поспішили втекти від об'єктива камери.

Експерт:

- Мы не знаем, в чём причина. Мы не эксперты. Мне сказали посмотреть, какой подвод на сборке.

- А вы кто?

- Я - электрик.

Тепер експерти мають надати офіційні висновки. Тоді й покарають винного.