Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 грудня 2011, 11:39 Пожежі
У Києві біля метро Чернігівська спалахнули кіоски
У Києві біля метро Чернігівська спалахнули кіоски

Зима - період, коли пожеж меншає, але майнової шкоди від них та постраждалих навпаки - більше. Найчастіше займається через перевантаження електромереж. Через це, ймовірно, спалахнули й кіоски на столичному Лісовому масиві.

Зайнялося десь у цих ролетах. На годиннику було чотири вечора. Не самий час пік. Та тут - біля метра Чернігівської - людей чимало завжди.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- З переходу валив дим, але паніки не було, рятувальники вниз просто не пускали, але зустрічалися й такі люди, які ціною хоч і власного життя, але прагнули перейти дорогу саме під землею.

Не лякали ні чад, ні висока температура. Утім, минулося без постраждалих, пожежники червоного півня приборкали швидко. Й почали з'ясовувати причину займання.

Володимир Беднарчик, керівник Деснянського РВ Держтехногенбезпеки м. Києва:

- Свідки кажуть, що сталося замикання електророзподільчого щитку. Продавці неправильно відреагували. Замість того, щоб десь відключити, з місця події зникли.

"Свідкові" поспілкуватися з продавцями МАФів не вдалося.

Продавець:

- Они ещё не вышли на работу.

Їхні колеги теж не говіркі.

Продавець:

- Загорелася проводка, да и всё.

Пожежа виникла в кіоску з аксесуарами мобілок. Потім зайнявся ролет із квітами. Обидві ятки вигоріли дотла. Ще кілька МАФів пошкоджено частково. МНСівці припускають: із настанням морозів продавці разом увімкнули обігрівачі. Цього навантаження мережа й не витримала.

Володимир Беднарчик, керівник Деснянського РВ Держтехногенбезпеки м. Києва:

- Як монтувалась ця проводка, то такі нагрузки, а можливо, це був бракований, можливо, десь волога попала.

Нині ще триває перевірка. Яка насправді причина займання - визначать після експертиз.