Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 грудня 2011, 15:10 Пожежі
У Луцьку загорівся головний універмаг міста
У Луцьку загорівся головний універмаг міста

Гігантське полум'я й неймовірні пристрасті. У Луцьку спалахнув головний універмаг міста. Коли це сталося, шопінгували близько сотні людей. Щойно почули дим, кинулися тікати, допомогли оперативно евакуювати рятувальники. Утім без нервування не минулося - дехто з продавчинь кинувся рятувати крам. Та екстриму додали не лише вони.

Зайнялося на першому поверсі універмагу. За кілька хвилин горіло на площі 400 квадратних, а ядучий дим оповив усе навколо. Гасити полум'я кинулися кілька десятків вогнеборців.

Володимир, свідок:

- Торгую квітами. Стояв от там. Дивлюся - щось почали з універмагу вибігати люди. Бачу - димок пішов. А потім, кажуть люди, пішов димяра в моменті. Вроді, стояли за прилавком, то чуть-чуть, а за 30 секунд - туман. Не встигали гроші брати, бігом вискакували.

Загинути могли четверо працівниць ЦУМу - продавчині відділів, де спалахнула пожежа. Вони залишилися рятувати товар. А коли збагнули, що потрібно рятувати власне життя, вийти з приміщення самотужки вже було годі.

Олександр Чичмарук, співробітник Луцького МУ МНС:

- Жінки, які були на 4 поверсі, не могли вийти з задимленого приміщення, то було вирішено встановити автодрабину. Вилізли і зламали грати, і було врятовано з четвертого поверху 4 жінки.

Ускладнювало ситуацію ще й те, що в будівлі була автівка. Транспорт, що закликав лучан купувати його наборг, мав півбака бензину, і міг рвонути будь-якої миті. Та вогнеборцям вдалося виштовхати машину назовні. Загалом, ліквідовували небезпеку понад 40 еменесівців. Припущення, чому зайнялося, вже є.

Володимир Грушовинчук, керівник ГУ МНС у Волинській області:

- Комісія працює, але попередня причина - коротке замикання електропроводки. Перегрузка в мережі від багатьох приладів, що нагрівальних, що комп'ютерна система. Претензії будуть до власника і підприємців, які експлуатували з порушенням правил пожбезпеки.

Локалізувати вогонь змогли за кілька годин. Згоріли перший та частина другого поверху будівлі. Обсяги збитків підрахують найближчими днями. Утім, уже відомо, що лише в одному відділі універмагу продукції знищено на 80 тисяч гривень.