Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 грудня 2011, 14:51 Пожежі
У центрі Києва в пожежі загинув літній чоловік
У центрі Києва в пожежі загинув літній чоловік

Пожежа у приватній садибі забрала життя старенького чоловіка. Така трагедія розігралася в Києві. За попередніми даними, загиблий винен сам, бо обігрівав житло саморобною піччю.

Пожежа в приватному будинку майже в центрі Києва спалахнула ввечері. Коли сусіди побачили вогонь, підійти до оселі, де мешкав самотній чоловік, було вже неможливо.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Аби зігрітися і приготувати їжу, чоловік розводив багаття просто у хаті. Ймовірно, це і стало причиною займання.

За кілька хвилин вогонь охопив дах будинку та повітку. Сусіди одразу викликали рятувальників.

Леонід, сусід загиблого:

- Начав дим іти - визвали пожарних. Вони приїхали через 50 мінут тільки, перва "скорая" приїхала, потом пожарники, пожарні довго їхали. Дві пожарні було. Тушили до трьох часов ночі.

За кілька годин повністю згорів дах та дві кімнати. На підлозі однієї з них знайшли тіло. Сусіди кажуть: у цій садибі 5 років ніхто не жив. А навесні сюди вселився самотній дідусь. Його, начебто, вигнали з дому родичі. У будинку не було газу, тож чоловік грівся, як міг.

Анатолій, cусід загиблого:

- Он был такой, 80 лет, что с него требовать, огонь разводил и на дворе,

Леонід, сусід загиблого:

- Не, це тільки він, бо я йому бувало хліба заносив, ну жалко людину. Печка у нього була саморобна, і, видно, заснув, і загорілося.

Що стало причиною цієї пожежі - фахівцям ще доведеться з'ясувати. Втім, у більшості займань холодної пори року винні самі власники житла, кажуть в управлінні Держтехногенбезпеки. Люди використовують не сертифіковані обігрівачі та подовжувачі, які часто призводять до трагедії.

Костянтин Осінній, керівник Солом'янського РВ ГУ Держтехногенбезпеки м. Києва:

- Якщо будівлі 40-50 років, змонтована електрика ще при тих часах, вона морально устаріла, технічно устаріла, і вона, якщо надать на неї сильну нагрузку, вона може не витримати, десь якісь пошкодження, тріщини в дротах можуть призвести до короткого замкнення, яке може перерости в серйозну пожежу.

Власникам приватних садиб, які взимку в них не живуть, фахівці радять не лишати своїх домівок без нагляду, адже нерідко пожежі спричиняють безхатьки, які зимують у чужих будинках.