Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 листопада 2011, 14:11 Пожежі
На Одещині у пожежі ледве не згоріли п'ятеро дітей
На Одещині у пожежі ледве не згоріли п'ятеро дітей

П'ятеро дітей ледь не згоріли на Одещині. Коли спалахнула пожежа, малеча саме збиралася до школи. Вогонь за секунди охопив хату й мешканці опинилися в пастці. Як їх врятували?

Зайнялося в цій хаті, що в селі Ново-Єлизаветівці, вранці. В оселі були п'ятеро дітей і жінка. Вона саме збирала учнів до школи. Розпалила грубку, аж раптом - спалах, за мить уже горіли штори. Вогонь від них перекинувся на пінопластову стелю. За лічені секунди охопив помешкання. Розплавлений пінопласт почав стікати на малечу.

Сергій Грабовий, батько постраждалих дітей:

- Почув я крик, жінка закричала, я підбіг, дивлюся - коли вже все палає, горить сестра пішла виганяти корову  на луг. І так в нас все получилося. Побачив, що, ну, пожар. Начав виносити дітей. А потом вже начав гасити вогонь і приїхала "швидка" і забрала дітей.

Чоловік у мить займання був надворі з худобою. Завдяки швидким і правильним діям він врятував трьох своїх дітей, і ще двох небожів. Хоча малеча таки дістала опіки.

Віктор Бандровський, лікар Ширяєвської районної лікарні:

- Состояние средней тяжести при поступлении было. Травмы были - термические ожоги верхних конечностей, лица, спины у девочек, ожоги. Вторая, третья степень ожогов, площадь ожогов у каждого разная, там от 4-х до 12 процентов.

Спочатку малих пацієнтів оглянули медики Ширяєвської лікарні, але потім направили до Одеси в опіковий центр. У селі розповідають: що сталася пожежа - справжня трагедія, адже родина дружна, батьки дбають про своїх дітей.

Світлана Міщенко, секретар Новоєлизаветівської сільської ради:

- Держать господарство, не можу я сказати, що сім’я погана. Сім’я на обліку як неблагонадійна у нас не стоїть.

- То єсть, нормальна сім’я?

- Да, багатодітна сім’я, но сім’я нормальна.

Та повертатися родині вже нікуди, адже вогонь знищив будинок. На деякий час погорільців прихистять у себе сусіди. А далі - невідомість.