Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 листопада 2011, 11:15 Пожежі
Під час пожежі у київській багатоповерхівці постраждали бабуся і немовля
Під час пожежі у київській багатоповерхівці постраждали бабуся і немовля

Чимало лиха накоїла пожежа й у київській багатоповерхівці. Постраждали жінка похилого віку та немовля. Обох шпиталювали: пенсіонерку - зі страшними опіками, а одинадцятимісячну дитину - з отруєнням чадним газом.

Василь Іванович у розпачі. Вже майже добу зі стелі його квартири тече. Уночі поверхом вище сталася пожежа. Коли її гасили, води не шкодували. Чоловік розводить руками, каже: світла немає, шпалери повідклеювалися, грошей на ремонт катма.

Василь Іванович, мешканець будинку:

- Ніч не спали, нічого, вибираємо воду, другого шляху немає. Ми звертаємося в "ЖЕК", а вони кажуть: вирішуйте питання з тим, з ким вогонь був, а з ким вирішувати?

Власники квартири, в якій палало, допоможуть затопленим сусідам навряд чи.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Трикімнатна квартира вигоріла майже вщент. Тут жила самотня пенсіонерка. Нині жінка з опіками в лікарні.

84-річна бабуся вже давно не виходила з помешкання, розповідають сусіди. Хворіла.

Галина Григорівна, мешканка будинку:

- Десь років з п'ять, то вона вже й не виходила, ножки боліли в неї, отакі діла.

Аби якось вижити, старенька пускала до себе квартирантів. Та цього злощасного вечора вдома була сама. Чому зайнялася оселя - невідомо, подейкують, бабця читала при свічці, вона й могла спричинити пожежу. Вогонь спалахнув миттєво, тож господиня не встигла вийти з помешкання, як наслідок - дуже обгоріла. У тяжкому стані її забрала "швидка".

Андрій Онищенко, керівник відділу ГУ МНС м. Києва:

- Окрім цього, дим розповсюдився і на сусідні квартири, відбувалась пожежа. В одній з квартир знаходилась 11-місячна дитина, вона отруїлась чадним газом, її також передали до карети швидкої допомоги та доставили до "Охматдиту".

Сусіди пенсіонерки кажуть: самі ледь не вчаділи - в диму було все.

Ірина, мешканка будинку:

- Кашляла, задихалася. Ми півгодини сиділи в кімнаті, обкладувалися мокрими ганчірками, але потім вже спустилися до сусідів на низ, в них там менше диму було, там і ночували.

Олександр, мешканець будинку:

- Сидел я как раз за компом, шарился по Интернету, залез под стол, смотрю - что там? Думал, проводка, не нашел, а потом открыл окно, а там - дым. Фу-у-у.

Поки експерти з'ясовують, що чому зайнялося, сусіди миють вікна й стіни та готуються робити ремонти. А лікарі борються за життя немовляти та бабусі.