Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 листопада 2011, 15:06 Пожежі
Через пожежу одного зі складів у Києві ледь не згоріли житлові будинки
Через пожежу одного зі складів у Києві ледь не згоріли житлові будинки

Велика пожежа в Києві. Через займання на одному зі складів у Святошинському районі мало не згоріли житлові будинки. Зі стихією боролися три години. А з її наслідками - майже добу. Деталі надзвичайної ситуації.

Мешканці цього будинку прокинулися від заграви у вікнах. Зайнялося на складах, що поряд із п'ятиповерхівкою. Полум'я сягало останнього поверху. Його язики буквально лизали скло.

Постраждала:

- У нас полопались остекление балкона. У меня дочка старшая подошла, она сказала: "Мама, мы горим". Страшно было, честное слово.

У квартирах було моторошно, і бракувало кисню. Люди хапали документи й вибігали надвір.

Свідок:

- Люди на улице все были с вещами люди, стояли вот тут вот.

Постраждала:

- Вышли на улицу, и там стояли на дороге, потому что в квартире нельзя было дышать.

Непереливки було господарям цієї садиби. Вмить зелена травичка перетворилася на попіл. Пластикові ліхтарі від високої температури поплавилися. Розпечені ринви танули і стікали з даху дощем.

Юрій, свідок:

- Пламя было большое, перекинулось вот на этот дом. Начал дом гореть, эта крыша. Хозяин этого дома своими силами пытался потушить своими силами. Приехали пожарные, и все потушили.

Роботу еменесівців уповільнювало те, що горіло за парканом. І дістатися осередку можна було тільки з сусідньої вулиці.

Андрій Онищенко, керівник відділу ГУ МНС м. Києва:

- На території "Укрінмашу" знаходиться склад, в якому відбувається пожежа загальною площею 200 кв. метрів. Під час розвідки з'ясували: в даному складі знаходилися дерев'яні матеріали.

За три години пожежу приборкали. Та рятувальники до вечора ліквідовували її наслідки. Доводилося перекидати кожну дошку і поливати водою. Адже вогонь постійно намагався поновити свою міць.

Андрій Онищенко, керівник відділу ГУ МНС м. Києва:

- Під час ліквідації пожежі жертв та постраждалих немає. Наразі причини та збитки з’ясовуються.

Нині експерти гадають, що спричинило займання. Правоохоронці з'ясовують, кому належить склад, і чому орендар не дотримався пожежної безпеки.