Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 листопада 2011, 12:43 Пожежі
У столиці на Русанівських садах підпалили будиночок, який горів минулого тижня
У столиці на Русанівських садах підпалили будиночок, який горів минулого тижня

У столиці вкотре горіли дачі на Русанівських садах. Минулого понеділка там за ніч сталося три пожежі. Цього разу палав один із тих будиночків, що й сім днів тому.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Цей будинок палав двічі за останній тиждень. Те, що ці пожежі не випадкові, вже не мають сумнівів ні власники, ні рятувальники.

Ще минулого тижня господар одноповерхової дачі казав відверто: її спалили. Мовляв, для спорудження мосту через Русанівські сади, оселю хотіли знести, а він не погодився, і звернувся до суду. Засідання тривають уже три роки, будиночки поряд розвалюють, а його власність чіпати права поки що не мають. Тож, припускає хазяїн, - вирішили прибрати її з ділянки іншим робом.

Олександр Савченко, мешканець м. Києва:

- А кому выгодно? С кем я сужусь, тому и выгодно. А сужусь я с "Киевавтодором". Они говорят, что мы зажрались, что хотим очень многого, но ничего не дают.

- Зносити мали ваш будинок?

- Да, конечно.

Що не згоріло минулого разу, вогонь знищив нині. Дах, перегородки, підлогу... Поновити зі згарища будинок - нереально.

Юрій Строкач, заступник керівника Дніпровського РУ Держтехногенбезпеки в м. Києві:

- Так як будівля не підключена до електромережі, та власники не проживають, відсутні, то після опитування сусідів було встановлено, що попередня причина займання - занесення стороннього джерела ззовні

Голова садівницького кооперативу нашу знімальну групу запевнила: горить цей будиночок уже втретє. Лише цієї ночі пожежники приїжджали двічі.

Ольга Фоншталінберг, голова садівницького кооперативу:

- Зараз вже не можна говорити ні про що інше, окрім підпалу. Пожежники все загасили, нічого не було. Якби літо, можна було б говорити - зайнялося. Холодно, сиро. Цю дачу хочуть зносити.

Галина Прохорівна, мешканка м. Києва:

- Вроде, хтось його підпалив, бо, вроде, той дом мають сносить.

Рятувальники, своєю чергою, всі матеріали справи передали до міліції. Кажуть, вони цілковито певні, що дачу хтось палить, і правоохоронцям слід зрештою затримати невловимого зловмисника, який так наполегливо нищить один і той самий будиночок.