Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 листопада 2011, 12:16 Пожежі
У Києві на Русанівських садах за одну ніч гасили три пожежі
У Києві на Русанівських садах за одну ніч гасили три пожежі

Три пожежі за одну ніч. Усі - в Києві на Русанівських садах. Два займання гасили рятувальники, третє, щойно зайнялося, - подолали мешканці. Люди певні: будинки хтось підпалив.

Олександр Григорович у розпачі обходить свою невеличку дачу. Від одноповерхової будівлі майже нічого не лишилося. Господар попереджає: в дім заходити небезпечно - підлога настільки вигоріла, що може провалитися.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- У цьому будинку ніхто не живе. Власники запевнять: перед від’їздом двері й вікна зачинили наглухо. Тож яким чином зайнялася будівля - загадка.

Все сталося близько сьомої вечора. За якийсь час до цього повз дачу проходила голова садівницького кооперативу. Жінка каже: будинок стояв пусткою. Нікого поряд не бачила. А вже за кілька годин спалахнув, немов свічка.

Ольга Фоншталінберг, голова садівницького кооперативу:

- Загорілася дача пана Олександра. Ну, це дуже дивно, тому що все сире, мокре, електрики в домі не було. Ніяких бомжів, на які можуть посилатися, там також абсолютно точно не було.

Власник дачі також певен: його оселю підпалили. Каже, з огляду на спорудження мосту, будинок хотіли знести, однак він не погодився, і звернувся до суду. Про те, кому вигідно було знищити хатинку, чоловік розповідає відверто.

Олександр Савченко, мешканець м. Києва:

- А кому выгодно? С кем я сужусь, тому и выгодно. А сужусь я с "Киевавтодором". Они говорят, что мы зажрались, что хотим очень многого, но ничего не дают.

- Зносити мали ваш будинок?

- Да, конечно.

Версію про підпал підтверджують і рятувальники.

Юрій Строкач, заступник керівника відділу Дніпровського РУ МНС в м. Києві:

- Приїхавші підрозділи зразу кинули свої сили на недопущення поширення вогню на сусідні будівлі та безпосередньо на гасіння самої будівлі. Попередня версія виникнення пожежі - це занесення джерела запалювання невідомими особами.

Та не встигли рятувальники загасити одну пожежу, як на сусідній вулиці також спалахнув будинок. За дивним збігом його теж хотіли зносити. Третє ідентичне займання встигли загасити самі мешканці. Тепер, якщо версії про підпали дач підтвердять експертизи, справу передадуть правоохоронцям.