Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 жовтня 2011, 11:48 Пожежі
На Одещині у пожежі загинули двоє малюків - трьох і чотирьох років
На Одещині у пожежі загинули двоє малюків - трьох і чотирьох років

Двоє малюків загинули в пожежі на Одещині. Із охопленої полум'ям оселі встигли вибігти подружжя і троє дітей, а двоє - 3-х та 4-х років - залишилися в хаті. Винесли хлопчиків уже рятувальники.

Зайнялося в цьому будинку ввечері. У хаті було подружжя та п'ятеро дітей. Коли спалахнуло, малюки злякалися й розбіглися, хто куди. Полум'я за лічені хвилини охопило весь будинок. Батьки кинулися рятувати найдорожче.

Руслан, приятель постраждалих:

- А Наташа схватила на руки самого меньшого, и они пытались, пока нас не було - соседи, они пытались вдвоем, потому что разбивали окна. У Наташи рука разрезана  окном, у Юры тоже разрезаны руки, потому что пытались как-то вытянуть. Но пламя - настолько оно быстро всё.

Батьки рятували дітей, як могли. Трьох витягли з пекла, а ось ще двох винесли вже рятувальники. 3-річний Дмитрик був уже мертвий, 4-річний Богданчик ще дихав. Хлопчика миттю доправили до лікарні.

Григорій Бурлака, керівник Любашівської районної лікарні:

- Доставили в реанімаційне відділення. Але коли начали определять життєздатність - дитина була вже мертва. Тому її зразу переправили в морг. А через хвилин 15 доставили іншу дитину, яка зовсім згоріла.

Один хлопчик помер від опіків, інший - від отруєнням чадним газом. Сусіди розповідають, що такого горя в селі не пам'ятають. Родина була дружною та зразковою.

Сусідка:

- Дружні, веселі такі дітки, особенно оцей Богданчик. Думали, що він хоть виживе. Завжди з батьком ходили, помагали там - чи травичку косить, худобі чи що. Завжди вчив він, щоб були хазяїнами.

У сільраді сім'ї пообіцяли допомогти. Трагічна пожежа виникла, ймовірно, через коротке замкнення електропроводки масляного обігрівача.