Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 жовтня 2011, 12:19 Пожежі
У центрі Києва пожежники насилу загасили колишній дитячий садок
У центрі Києва пожежники насилу загасили колишній дитячий садок

У середмісті Києва вночі палав колишній дитячий садок. Пожежу гасили кілька годин, бо рятувальники просто не могли під'їхати до будівлі. Що заважало працювати вночі пожежникам?

Спалахнуло на вулиці Великій Васильківській близько третьої ночі. Рятувальники на місце прибули швидко, а от гасили пожежу довго. Вогнеборці не могли заїхати у двір - заважали стовпчики й натягнутий між ними ланцюг.

Вогнеборець:

- Разбивайте замок, чего вы паритесь? Разбивайте, наукой будет.

Коли нарешті заїхали - виявилося, що до палаючої будівлі дістатися ще тяжче. Зусібіч її оточував паркан. Ворота зачинені. Охорони не було.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Аби дістатися до палаючої будівлі, рятувальникам довелося перелазити через паркан. Інших підступів до колишнього дитячого садочку просто немає.

Вогонь врешті загасили. Будинок постраждав, головно, всередині - вигоріли дерев'яні перегородки. У МНС кажуть: так просто цієї пожежі не полишать, бо ж зафіксували порушення. Те, що будівля обнесена парканом - правильно. Нежиле приміщення має бути огородженим. Утім, на території обов'язково повинна бути охорона, щоби туди ніхто не проник.

Раїса Петрівна, мешканка м. Києва:

- Це вже другий раз в прошлому році там зірвався якийсь балон у них. Тоже ночью. Мене возмущає це вообще. Така будівля пропадає зря, та зробили б для дітей щось.

Олександр Хорунжий, керівник відділу ГУ МНС м. Києва:

- Зараз з’ясовується, хто балансоутримувач цієї будівлі, і вже ми будемо виносити, я так розумію, і штрафи на цих людей.

Рятувальники кажуть: останнім часом побільшало випадків, коли шлагбауми й огорожа, які самовільно встановлюють на під'їздах до будинків, заважає еменесівцям виконувати свою роботу. Здебільшого, так самі мешканці борються зі скупченням автівок. Однак, часто це незаконно.

Олександр Хорунжий, керівник відділу ГУ МНС м. Києва:

- Що стосується наших невеличких мобільних автомобілів, які їдуть за першими - звичайно, вони не проїдуть.

В МНС кажуть: якщо так триватиме і далі, рятувальники встигатимуть тільки на згарища, адже кімната повністю вигорає за шість хвилин. А щоби великогабаритній техніці заїхати в забиті автівками і перекриті шлагбаумами двори, часу треба набагато більше.