Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 вересня 2011, 15:08 Пожежі
На Одещині 11-річна дівчинка врятувала племінницю та брата з палаючого будинку
На Одещині 11-річна дівчинка врятувала племінницю та брата з палаючого будинку

Одинадцятирічна дитина врятувала племінницю та братика з палаючого будинку, й самотужки загасила пожежу. Лихо сталося о першій ночі в селі Олександрівці на Одещині. Про подвиг малої героїні розкажуть наші кореспонденти.

Електроенергії в будинку, де мешкала багатодітна родина, не було, тому ввечері кімнату освітлювали свічкою. Через неї і спалахнуло. Загорілася скатертина, а потім і дитячий візок, де спало маля.

Валерія, рятівниця:

- Я почула крик маленької дитини. Понятно, що це був крик, що це Карина кричала. Я встала і побачила вогонь. Я сразу винесла Карину, а потом почала все тушить, збудила Альошу, потушила все. Потом я побігла до сусідки, дзвонити мамі, мама поза зоною була.

Сусідка заспокоїла дітей, викликала "швидку", яка забрала обпечене маля до лікарні.

Інна Святковська, мати рятівниці:

- Забрали її в Комінтерново, з Комінтерново вже в обласну, в Одесу. А міліція приїхала утром, мене в полшестого утра забрали. Кажуть, ваша внучка згоріла, я злякалась.

Інна Святковська - самотня мати п'ятьох дітей. Жінка виправдовується: малечу саму залишила, бо гроші має заробляти. Працює нічним охоронцем на дачній ділянці.

В'ячеслав Журавський, заступник керівника Комінтернівського РВ МНС:

- Чесно кажучи, якби не справні дії 11-річної Лєри, то це все могло призвести до гибелі всіх 3-х дітей. По-перше, пожежа, задимлення, всі діти спали, так би вчаділи чадним газом.

Нині лікарі борються за життя дев'ятимісячної Карини. В неї 75 відсотків опіків тіла, потрібне пересаджування шкіри. Дитинка в реанімації, у дуже тяжкому стані. Але рідні сподіваються на диво.